Grillad lax med mango och avokadosallad
Vilket väder vi hade igår! Hoppas nu att våren kommit för att stanna. Vädret lockade till utegrillning och det blev en härligt fräsch sallad med bland annat mango, avokado, tomat och koriander till den grillade laxen. Fast food när den är som bäst! Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
3,0 mellan Tomat
400,0 gram Mango
3,0 st Avokado
0,5 kruka Koriander (kan uteslutas)
4,0 msk Blandade örter, frysta
50,0 gram Lök röd
560,0 gram Laxfilé - portion FINDUS
2,0 st Lime
1,0 st Röd chilipeppar, färsk
30,0 cm Gurka
0,5 tsk Svartpeppar
1,0 nypa Salt
Gör så här:
1. Strö örtblandningen över laxfliléerna och grilla sedan dessa utomhus tills de är klara. Tillagningstiden beror lite på värmen i grillen. Filéerna går även att göra i ugn. Sätt ugnen på 150 grader och sätt in fileérna 15-20 minuter. Salta och peppra.
2. Skala avokado och mango. Skär dessa samt tomat och gurka i 1 cm stora kuber. Lägg i en stor skål. Finhacka lök och chili och vänd ner detta med. Pressa över saften från limefrukterna. Finhacka koriandern och vänd ner i salladen. Strö över lite salt.
3. Servera salladen till den grillade laxen.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.