Glutenfri Västerbottenpaj
Nu är det snart kräftpremiär och vad passar bättre ihop med kräftor än en krämig och smakrik Västerbottenpaj. Vi har valt att göra ett glutenfritt pajskal av kikärtor, men det går såklart att byta ut mot andra alternativ.
Ingredienser till 8 portioner:
- 1 msk Vatten
- 0.5 tsk Salt
- 3 dl Kikärtor i burk SALTÅ KVARN
- 4 msk mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl
- 2 msk Olivolja
- 300 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost
- 3 st Ägg konventionellt rått
- 2.5 dl Vispgrädde fett 40%
Gör så här:
- Skölj av kikärtorna noga i en sil. Lägg därefter i matberedare alternativt mixer.
- Tillsätt mandelmjöl, olivolja, salt och vatten i kikärtorna. Kör till pajkonsistens.
- Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ in i kyl 15 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 150 graders ugn 15 minuter.
- Vispa ihop ägg och grädde i en stor skål.
- Tillsätt riven Västerbottensost och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
- Häll stanningen i pajskalet. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. Låt svalna innan servering.
Gillar
Kommentarer
-
Det ser verkligen smarrigt ut. 🙌
Den här ska jag testa att göra! -
Denna har jag gjort med prästost (billigare) och i varmluftsugn 175 grader. Jättesmarrigt!
-
Ja testa och se om du tycker om den lika mycket som jag😁
Kan tänka mig att den blir minst lika god med prästost, tack för förslaget👍🏻
Logga in för att skriva en kommentar.