icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 november 2017 10:27

GI: Fröbröd med mungbönor

f747fc73-dc7f-42e7-850d-2d40ba4ac0e2.jpg

Ibland är det gott med ett par skivor bröd! Idag finns det många och bra alternativ till "vanligt" mjöl, vilket är toppen om man vill undvika gluten. Det här brödet har frön och mungbönor som bas och är både glutenfritt (beroende på vilken sorts havregryn du använder) och mejerifritt.  Bönorna innehåller desutom resistent stärkelse vilket är bra för dina tarmbakterier. 

Prova gärna skivad avokado och örtsalt som pålägg. Både gott och nyttigt!

Ingredienser:
100,0 gram Mungbönor torkade
2,0 dl Solrosfrön torkade
1,5 dl Pumpafrön squashfrön torkade
1,5 dl (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
1,5 dl Havregryn SALTÅ KVARN
0,5 dl Fiberhusk
2,0 msk Chiafrön
1,5 tsk Salt
3,0 dl Vatten
1,0 msk Brödkrydda
2,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja

 

 

Gör så här:
1. Koka upp 1 liter vatten och häll över mungbönorna. Låt stå och dra minst 8 timmar. Häll sedan av vätskan och lägg bönorna i en sil. Skölj med kallt vatten.

2. Blada bönorna och resten av de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt därefter vatten och den smälta oljan och blanda ihop till en deg.

3. Tryck ut frödegen i en bakplåtspappersklädd form som rymmer 1 liter. Låt stå ca 3 timmar.

4. Sätt ugnen på 175 grader och grädda mitt i ugnen ca 70 minuter.

5. Låt brödet svalna i formen innan du stjälper upp det.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.