GI: Fröbröd med mungbönor
Ibland är det gott med ett par skivor bröd! Idag finns det många och bra alternativ till "vanligt" mjöl, vilket är toppen om man vill undvika gluten. Det här brödet har frön och mungbönor som bas och är både glutenfritt (beroende på vilken sorts havregryn du använder) och mejerifritt. Bönorna innehåller desutom resistent stärkelse vilket är bra för dina tarmbakterier.
Prova gärna skivad avokado och örtsalt som pålägg. Både gott och nyttigt!
Ingredienser:
100,0 gram Mungbönor torkade
2,0 dl Solrosfrön torkade
1,5 dl Pumpafrön squashfrön torkade
1,5 dl (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
1,5 dl Havregryn SALTÅ KVARN
0,5 dl Fiberhusk
2,0 msk Chiafrön
1,5 tsk Salt
3,0 dl Vatten
1,0 msk Brödkrydda
2,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja
Gör så här:
1. Koka upp 1 liter vatten och häll över mungbönorna. Låt stå och dra minst 8 timmar. Häll sedan av vätskan och lägg bönorna i en sil. Skölj med kallt vatten.
2. Blada bönorna och resten av de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt därefter vatten och den smälta oljan och blanda ihop till en deg.
3. Tryck ut frödegen i en bakplåtspappersklädd form som rymmer 1 liter. Låt stå ca 3 timmar.
4. Sätt ugnen på 175 grader och grädda mitt i ugnen ca 70 minuter.
5. Låt brödet svalna i formen innan du stjälper upp det.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.