icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
7 juli 2024 10:46

Fröknäcke

0b560400-c761-46cc-8422-e50464084df0.jpeg

Idag bjuder vi på supergoda, frasiga knäckebröd bestående av olika fröer. Receptet passar bra mycket bra för dig som äter enligt LCHF, paleo, GI eller glutenfritt. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 40 st knäckebröd:

  • 1 tsk salt

  • 5 dl vatten

  • 2 dl Solrosfrön torkade

  • 1 dl Pumpafrön squashfrön torkade

  • 1.5 dl Sesamfrön torkade

  • 0.5 dl Linfrön torkade

  • 0.5 dl Chiafrön

  • 2 msk Fiberhusk

  • 3 msk Pofiber - Potatisfiber, Semper

  • 1 msk Kokosfett / Kokosolja

Gör så här:

  1. Sätt ugn på 150 grader varmluft.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Värm upp vatten och kokosolja i micro eller på spisen. Blanda därefter ner i fröblandningen och låt svälla 10 minuter.
  4. Kavla ut hälften av fröblandningen mellan två bakplåtspapper på en bakplåt. Dra bort det översta bakplåtspappret. Upprepa proceduren med kvarvarande frödeg. Använd en pizzaslicer och skär varje plåt i 20 lika stora bitar.
  5. Grädda båda plåtarna ca 60 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Stäng därefter av värmen och öppna ugnsluckan på glänt och låt torka ca 30 minuter.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.