Fröknäcke
Idag bjuder vi på supergoda, frasiga knäckebröd bestående av olika fröer. Receptet passar bra mycket bra för dig som äter enligt LCHF, paleo, GI eller glutenfritt. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 40 st knäckebröd:
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- 2 dl Solrosfrön torkade
- 1 dl Pumpafrön squashfrön torkade
- 1.5 dl Sesamfrön torkade
- 0.5 dl Linfrön torkade
- 0.5 dl Chiafrön
- 2 msk Fiberhusk
- 3 msk Pofiber - Potatisfiber, Semper
- 1 msk Kokosfett / Kokosolja
Gör så här:
- Sätt ugn på 150 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Värm upp vatten och kokosolja i micro eller på spisen. Blanda därefter ner i fröblandningen och låt svälla 10 minuter.
- Kavla ut hälften av fröblandningen mellan två bakplåtspapper på en bakplåt. Dra bort det översta bakplåtspappret. Upprepa proceduren med kvarvarande frödeg. Använd en pizzaslicer och skär varje plåt i 20 lika stora bitar.
- Grädda båda plåtarna ca 60 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Stäng därefter av värmen och öppna ugnsluckan på glänt och låt torka ca 30 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.