icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
9 februari 2019 15:03
8

Fiskkakor med örter

c70dff47-b4c0-4a89-8c11-cd54644841cb.jpg

 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • 600 g Torsk rå
  • 1 st Ägg konventionellt rått
  • 0.5 dl Gräslök
  • 2 msk Dill
  • 2 msk Persilja blad
  • 30 g Smör fett 80 %
  • 0.75 msk Psylliumfrön

Gör så här:

  1. Finhacka torsken och lägg i en stor skål. Tillsätt ägg, gräslök, dill, persilja, ägg och psylliumfrön. Blanda väl till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma därefter till runda kakor.
  3. Smält smör eller kokosolja i ett stekjärn. Stek därefter kakorna gyllene på båda sidor.

Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Variationstips

Smöret kan bytas ut mot kokosolja.

Serveringstips

Med hemlagad remoulad och kokt blomkål.

Gillar

Kommentarer

  • 9 feb 2019 16:47
    Lovis

    Fiskkakor/burgare gör jag då och då, det är kanongott och lätt att variera.

    Måste fråga dig: Jag har gjort halloumiburgarna/biffarna idag, smakar toppen, men gick inte alls att forma utan jag fick lägga ner i pannan och forma dem där. Skulle vilja ha något bindemedel, typ husk eller potatismjöl. Lösning på detta till nästa gång....tack. smiley

  • 10 feb 2019 08:29
    Bella50

    Det ser supergott ut. Ska testas vid tillfälle. ✌️

  • 10 feb 2019 13:00
    chicha

    Tänkte testa, men funderar om man kan ha fiberhusk istället för psylliumfrön? I så fall i vilken mängd? Har fiberhusk hemma men inte rena frön. 

  • 10 feb 2019 16:19

    Chica, ja du kan ersätta med fiberhusk. Testa med 0,5 msk och vänta några minuter och se om det räcker. 

  • 10 feb 2019 16:24

    Lovis; det går inte att forma ”fasta” biffar av halloumismeten. Du kan absolut tillsätta fiberhusk om du vill att biffarna ska gå att forma lättare. 

  • 10 feb 2019 18:08
    Bella50

    Jag trodde husk och psylliumfröskal var samma sak...😲 

    Jag använder fröskalen som det iaf...detta gjorde mig lite förvirrad🙃😯

  • 11 feb 2019 19:08

    Typs samma sak Bella men, med skillnanaden att husk är fröskal och psyllium är hela frön. Marginella skillnader i hur det binder.

  • 12 feb 2019 07:59
    chicha

    Goda burgare, men svåra att få hålla ihop. Hade köpt hela psylliumfrön, så körde helt efter receptet. 

Logga in för att skriva en kommentar.