Fiskkakor med örter
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 600 g Torsk rå
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 0.5 dl Gräslök
- 2 msk Dill
- 2 msk Persilja blad
- 30 g Smör fett 80 %
- 0.75 msk Psylliumfrön
Gör så här:
- Finhacka torsken och lägg i en stor skål. Tillsätt ägg, gräslök, dill, persilja, ägg och psylliumfrön. Blanda väl till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
- Forma därefter till runda kakor.
- Smält smör eller kokosolja i ett stekjärn. Stek därefter kakorna gyllene på båda sidor.
Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Variationstips
Smöret kan bytas ut mot kokosolja.
Serveringstips
Med hemlagad remoulad och kokt blomkål.
Gillar
Kommentarer
-
Fiskkakor/burgare gör jag då och då, det är kanongott och lätt att variera.
Måste fråga dig: Jag har gjort halloumiburgarna/biffarna idag, smakar toppen, men gick inte alls att forma utan jag fick lägga ner i pannan och forma dem där. Skulle vilja ha något bindemedel, typ husk eller potatismjöl. Lösning på detta till nästa gång....tack.
-
Det ser supergott ut. Ska testas vid tillfälle. ✌️
-
Tänkte testa, men funderar om man kan ha fiberhusk istället för psylliumfrön? I så fall i vilken mängd? Har fiberhusk hemma men inte rena frön.
-
Chica, ja du kan ersätta med fiberhusk. Testa med 0,5 msk och vänta några minuter och se om det räcker.
-
Lovis; det går inte att forma ”fasta” biffar av halloumismeten. Du kan absolut tillsätta fiberhusk om du vill att biffarna ska gå att forma lättare.
-
Jag trodde husk och psylliumfröskal var samma sak...😲
Jag använder fröskalen som det iaf...detta gjorde mig lite förvirrad🙃😯
-
Typs samma sak Bella men, med skillnanaden att husk är fröskal och psyllium är hela frön. Marginella skillnader i hur det binder.
-
Goda burgare, men svåra att få hålla ihop. Hade köpt hela psylliumfrön, så körde helt efter receptet.
Logga in för att skriva en kommentar.