icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
6 januari 2019 10:23
2

Fiskgryta med saffran

3684fdcf-7444-4e9e-8f0b-294270bd9c29.jpg

Här kommer ett recept på en smakrik fisksoppa med mycket grönt! Jag brukar dubbla receptet och fryser sedan in det som blir över till lunchlådor. Jag brukar använda kokosgrädde istället för vanlig grädde, men båda fungerar lika bra. Du som är plusmedlem hittr även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 2 st Lök gul eller röd

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 2 mellanstor(a) Morot

  • 3 stjälk Stjälkselleri

  • 1 st Paprika röd

  • 20 g Smör fett 80 %

  • 1 msk Curry

  • 1 msk Dragon

  • 0.5 tsk Cayennepeppar

  • 1.5 tsk Salt

  • 0.5 dl Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA

  • 400 g Tomater krossade konserv m lag

  • 400 g Kokosgrädde (kan bytas ut mot vanlig grädde)

  • 500 g Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs

  • 200 g Räkor handskalade Svenska Havsdelikatesser

  • 1 pkt Saffran

Gör så här:

  1. Tina fisken och räkorna.
  2. Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.
  3. Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater, saffran och kokosgrädde (eller vanlig grädde). Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.
  4. Servera som den är eller tillsammans med sjögräs- eller shiratakinudlar.

Gillar

Kommentarer

  • 9 jan 2019 12:43

    En av mina favoriter! smiley

  • 18 jan 2019 21:32

    Mums, älskar saffran! Och fisk :-) Detta receptet hamnar direkt i favoritpärmen. Vitfisk är jättegott, det måste itne vara lax jämt.  Idag har vi ätit stekt kummel, panerad i lchf-Panco, tillsammans med smörvända haricots verts och blandad sallad. Färska räkor med majonnäsröra och fröbröd till förrätt. Man blir så skönt mätt!

Logga in för att skriva en kommentar.