icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
3 december 2017 08:44

Fiskgryta med saffran

7e41effa-4b31-4113-ac88-78a2f3ce1939.jpg

Tänk att det redan är första advent! Här uppe ligger snön vit på marken och i alla röda stugor lyser julstjärnor och adventsljusstakar med sitt varma sken. Så mysigt! Idag bär det av på julmarknad och ikväll ska vi äta den här saffransdotfande fiskgrytan. Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Önskar er alla en trevlig första advent!

Ingredienser 4 port: 
2,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
2,0 mellanstor(a) Morot
3,0 stjälk Stjälkselleri
1,0 st Paprika röd
20,0 gram Smör fett 80 %
1,0 msk Curry
1,0 msk Dragon
0,5 tsk Cayennepeppar
1,5 tsk Salt
0,5 dl Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
400,0 gram Tomater krossade konserv m lag
400,0 gram Kokosgrädde
500,0 gram Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs
200,0 gram Räkor handskalade Svenska Havsdelikatesser
1,0 pkt Saffran

Gör så här:
1. Tina fisken och räkorna.

2. Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.

3. Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater, saffran och kokosgrädde. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.

4. Servera som den är eller tillsammans med sjögräs- eller shiratakinudlar.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.