icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
12 september 2020 16:25

Fiskgratäng med västerbottenost

c2628e83-883d-47d3-9d91-50ad38868f0b.jpg

Här kommer ett recept på en enkel och snabb vardagsrätt. Idag hade jag torsk i gratängen, men det funkar lika bra med annan vit fisk alternativt lax. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Recept till 4 portioner:

  • 600 g Torsk rå

  • 300 g Fänkål

  • 600 g Potatis rå

  • 2 dl Creme fraiche fett 34%

  • 120 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost

  • 200 g Broccoli

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg därefter i en ugnssäker form och häll på en deciliter vatten. Ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala potatisen och lägg ner i en stor kastrull. Koka mjuk i vatten. Bryt broccolin i mindre buketter och låt koka några minuter tillsammans med potatisen.
  4. Skär torsken i bitar och fördela därefter jämnt över fänkålen. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda creme fraiche med finriven ost och fördela över fisk och fänkål. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Servera tillsammans med potatis och broccoli.

Variationstips

Byt ut torsken mot sej eller lax.

Serveringstips

Med en salld eller gröna ärtor. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.