Fiskgratäng med västerbottenost
Här kommer ett recept på en enkel och snabb vardagsrätt. Idag hade jag torsk i gratängen, men det funkar lika bra med annan vit fisk alternativt lax. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Recept till 4 portioner:
- 600 g Torsk rå
- 300 g Fänkål
- 600 g Potatis rå
- 2 dl Creme fraiche fett 34%
- 120 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost
- 200 g Broccoli
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg därefter i en ugnssäker form och häll på en deciliter vatten. Ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
- Skala potatisen och lägg ner i en stor kastrull. Koka mjuk i vatten. Bryt broccolin i mindre buketter och låt koka några minuter tillsammans med potatisen.
- Skär torsken i bitar och fördela därefter jämnt över fänkålen. Krydda med salt och peppar.
- Blanda creme fraiche med finriven ost och fördela över fisk och fänkål. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Servera tillsammans med potatis och broccoli.
Variationstips
Byt ut torsken mot sej eller lax.
Serveringstips
Med en salld eller gröna ärtor.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.