icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
5 oktober 2013 09:58
2

En månad utan socker, unnande och gottande

Vad snabbt det gick, vart tog september vägen? Under denna månad valde jag att avstå allt som kan trigga sötsug, unnande och gottande, mys och belöningsätande. Ville helt enkelt komma till ro, uppnå inre balans och bli kvitt de vanor som smugit sig på vad gäller ovanstående. En möjlighet att reflektera och tänka efter när och varför man agerar som man gör, runt just unnande och belöningsätande. För min egen del märkte jag främst att mitt humör inte var det samma innan projekt detox. Likgiltig, lätt irriterad, orolig i själen. Sov dåligt, dålig träningsmotovation, stressad och uppe i varv helt utan anledning. Har verkligen socker och “unnande” en sådan inverkan på oss? Jag är inte sockerberoende på något sätt. Däremot har jag insett att jag har sådana tendenser. Kanske att det jag har med mig i bagaget väger in här. (Är du sockerberoende, har någon form av ätstörning eller självmedicinerar med mat för att må bra – kan det tyda på låga halter av serotonin.) Jag märkte av stora skillnader relativt snabbt. Speciellt på humör och sömn. Sötsuget försvann på bara några dagar. Det tog lite längre tid att bli av med de rutiner jag skapat runt unnande och gottande, läs soff- och helgmys. Det är fullt möjligt att se en film utan att behöva stoppa något i munnen :) Likaså går det bra att hålla fredag utan vin och choklad :) Man ska bara [KURSIV]vilja[/KURSIV] vara utan det med. Ju längre jag avstod detsto lugnare blev själen. Ärligt talat kan jag inte säga om det hade med uteslutandet av socker/belöning att göra, eller om det bara var själva [KURSIV]vetskapen [/KURSIV]om att jag gjorde detta som gjorde den stora skillnaden. Oavsett har jag lärt ett och annat om mig själv. Vad som triggar just mig. [KURSIV]När [/KURSIV]jag vill unna mig och [KURSIV]varför [/KURSIV]jag vill unna mig. Det är en häftig känsla när man kommer till insikt!

Kommentarer

  • 5 okt 2013 10:54
    sundasara
    vilket inspirerande inlägg!
  • 5 okt 2013 11:12
    Tack snälla :)

Logga in för att skriva en kommentar.