icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 oktober 2022 12:54

Chili con carne

a205e820-c687-43e1-8095-44e460559216.jpeg

Hösten är här och med den blir det mer grytor och långkok för min del. En enkel rätt jag gärna gör då och då är chili con carne med köttfärs som jag kryddar med paprikapulver, chili och vitlök. Jag använder vita bönor på burk, inte de i tomatsås då jag tycker de är för söta, men man kan såklart göra som man vill. För dig som vill ha ett vegatariskt alternativ går det bra att byta ut nötfärsen mot önskad vegofärs. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 msk Paprikapulver

  • 1 tsk Rökt paprikapulver

  • 1 tsk Salt

  • 1 msk Chilipulver

  • 400 g Nöt färs fett 10 % rå

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 2 burk Tomater krossade konserv m lag

  • 760 g Vita bönor i burk SALTÅ KVARN

Gör så här:

  1. Skala och finhacka den gula löken. Lägg ner i en stekgryta tillsammans med pressad vitlök och nötfärs. Stek till färsen får färg.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna samt kryddor. Låt småkoka med lock ca 30 minuter.
  3. Skölj de vita konserverade bönorna i en sil under rinnande vatten. Tillsätt bönorna i grytan, rör om och låt stå ca 5 minuter så de blir varma.
  4. Servera grytan som den är alternativt med kokt ris eller blomkålsris.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.