Chili con carne
Hösten är här och med den blir det mer grytor och långkok för min del. En enkel rätt jag gärna gör då och då är chili con carne med köttfärs som jag kryddar med paprikapulver, chili och vitlök. Jag använder vita bönor på burk, inte de i tomatsås då jag tycker de är för söta, men man kan såklart göra som man vill. För dig som vill ha ett vegatariskt alternativ går det bra att byta ut nötfärsen mot önskad vegofärs. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Rökt paprikapulver
- 1 tsk Salt
- 1 msk Chilipulver
- 400 g Nöt färs fett 10 % rå
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 burk Tomater krossade konserv m lag
- 760 g Vita bönor i burk SALTÅ KVARN
Gör så här:
- Skala och finhacka den gula löken. Lägg ner i en stekgryta tillsammans med pressad vitlök och nötfärs. Stek till färsen får färg.
- Tillsätt de krossade tomaterna samt kryddor. Låt småkoka med lock ca 30 minuter.
- Skölj de vita konserverade bönorna i en sil under rinnande vatten. Tillsätt bönorna i grytan, rör om och låt stå ca 5 minuter så de blir varma.
- Servera grytan som den är alternativt med kokt ris eller blomkålsris.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.