icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
30 september 2018 10:35
3

Chiaknäckebröd

48a2f99a-f4d7-464d-b5a9-bfd6380fbfa5.jpg

Inte ätit frukost än? Prova gärna våra gluten- och mjölfria knäckebröd. Supergoda och snälla mot magen! Jag brukar göra dubbel sats så det blir två plåtar, för de är ju försvinnande goda :D Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser till 1 plåt      

  • 1 dl chiafrön
  • 75 g hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 75 g solroskärnor
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en skål och blanda väl. Låt svälla 10 minuter.
  2. Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt med en degskrapa. Har du inte tillgång till en sådan så kan du lägga ett nytt bakplåtspapper ovanpå fröblandningen och använda din hand som skrapa. Ta sedan en pizzaslicer och skär till lika stora skivor.
  3. Grädda i 150 graders ugn ca 1,5 timme. 

Gillar

Kommentarer

  • 30 september 2018 12:04
    Bella50

    Låter jätteenkelt och gott...men jag skulle säkert överäta direkt, tyvärr.

    Älskar smaken av bröd med bregott...🤭😬

    Jag testade Blinierna igår. Har alltid låtit fiberhusk svälla en stund. ( stod ej i receptet vilket)....och smeten blev svår att få ut i plättlaggen. 

    Gjorde jag fel där ? Smeten blev även ” grynig” trots att jag vispade ut husken direkt.

    Tänker minska ner 50% på husken i nästa test...så smeten blir lösare och ev flyter ut.🤔

     

    Senast uppdaterad 30 september 2018 12:09

  • 1 oktober 2018 10:25

    Hej Bella!
    Smeten ska svälla och ja, den blir ganska "seg". Jag klickar ner smeten i ett järn och låter steka färdigt på den sidan. Sedan vänder jag på plätten och trycker till med stekspaden för att platta ut den och steka färdigt på andra sidan. 

    Hmmm, har faktiskt inte varit med om att blinierna blivigt gryniga. Men prova att vispa ihop ägg och créme fraiche innan du vispar ner husken. Kanske det hjälper?

  • 1 oktober 2018 11:12
    Arrietty

    Håller med Bella om att fröknäcke är för frestande... tyvärr för de är ju verkligen jättegoda, enkla att göra och svåra att misslyckas med, kanske något för "fridgelockern" låsa in dem och låta får dottern dela ut en daglig ranson smiley

    780fad6e-bf7c-48d0-ab08-462aace6d17d.jpg

Logga in för att skriva en kommentar.