Chiaknäckebröd
Inte ätit frukost än? Prova gärna våra gluten- och mjölfria knäckebröd. Supergoda och snälla mot magen! Jag brukar göra dubbel sats så det blir två plåtar, för de är ju försvinnande goda :D Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 1 plåt
- 1 dl chiafrön
- 75 g hela linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 75 g solroskärnor
- 1,5 dl pumpafrön
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
Gör så här
- Häll alla ingredienser i en skål och blanda väl. Låt svälla 10 minuter.
- Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt med en degskrapa. Har du inte tillgång till en sådan så kan du lägga ett nytt bakplåtspapper ovanpå fröblandningen och använda din hand som skrapa. Ta sedan en pizzaslicer och skär till lika stora skivor.
- Grädda i 150 graders ugn ca 1,5 timme.
Gillar
Kommentarer
-
Låter jätteenkelt och gott...men jag skulle säkert överäta direkt, tyvärr.
Älskar smaken av bröd med bregott...🤭😬
Jag testade Blinierna igår. Har alltid låtit fiberhusk svälla en stund. ( stod ej i receptet vilket)....och smeten blev svår att få ut i plättlaggen.
Gjorde jag fel där ? Smeten blev även ” grynig” trots att jag vispade ut husken direkt.
Tänker minska ner 50% på husken i nästa test...så smeten blir lösare och ev flyter ut.🤔
Senast uppdaterad 30 september 2018 12:09
-
Hej Bella!
Smeten ska svälla och ja, den blir ganska "seg". Jag klickar ner smeten i ett järn och låter steka färdigt på den sidan. Sedan vänder jag på plätten och trycker till med stekspaden för att platta ut den och steka färdigt på andra sidan.Hmmm, har faktiskt inte varit med om att blinierna blivigt gryniga. Men prova att vispa ihop ägg och créme fraiche innan du vispar ner husken. Kanske det hjälper?
-
Håller med Bella om att fröknäcke är för frestande... tyvärr för de är ju verkligen jättegoda, enkla att göra och svåra att misslyckas med, kanske något för "fridgelockern" låsa in dem och låta får dottern dela ut en daglig ranson
Logga in för att skriva en kommentar.