Cevapcici
Här kommer ett recept på saftiga biffar med smak av vitlök och paprika. Idag har jag stekt dem i smör, men de bli ännu godare om man grillar dem. Färsen blir bäst om den får stå ett dygn i kyl. Servera gärna ihop med ajvar, vitlökssås, sallad och klyftpotatis. Makalöst gott! Du som är plusmedlem hitar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 dl Kolsyrat vatten
- 0.5 tsk Bikarbonat
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 0.5 msk paprikapulver
- 600 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 2 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Lägg färsen i en bunke. Riv löken till en fin massa och tillsätt denna samt pressad vitlök i färsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
- Lös upp bikarbonat i det kolsyrade vattnet. Blanda ned i färsen.
- Blanda ihop färsen väl. Låt gärna färsen stå täckt i kyl ett dygn, det ger bättre smak och konsistens på biffarna.
- Forma därefter till avlånga biffar. Stek i smör ca 3 minuter på varje sida. Det går även bra att grilla biffarna.
- Servera med ajvar, sallad och klyftpotatis.
Serveringstips:
Med ajvar, grönsaker och klyftpotatis
Gillar
Kommentarer
-
Wow...precis mina smaker ...ska testas .
Tack och ha det fint nu i denna nya månad....när allt börjar blomma. / Bella
-
Tack det samma Bella! En underbar årstid är på intågande🤗
Logga in för att skriva en kommentar.