icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
27 januari 2020 18:03
3

Boeuf Bourguignon

d484e2ed-2b48-4453-90d0-e381c9bf7baf.jpg

Då har man blivit ännu ett år äldre :D Hade familj och släkt över på middag i lördags och bjöd på en Boeuf Bourguignon. Den går aldrig ur tiden. Samt att grytor och långkok är tacksamt när man har många till bords. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 14 portioner:                     

  • 3 tsk Salt

  • 3 tsk Timjan

  • 1 st Köttbuljongtärning

  • 1.2 liter Vatten

  • 2500 g Nöt högrev rå

  • 70 g Smör fett 80 %

  • 5 st Lök gul,

  • 3 klyfta(or) Vitlök

  • 5 msk Tomatpuré konc konserv

  • 4 msk Sojasås

  • 10 dl Matlagningsvin rött PEDROS

  • 750 g Schalottenlök 4x4 mm ARDO

  • 600 g Champinjoner

  • 600 g Gris sidfläsk el stekfläsk rimmat i skivor rå

  • 5 st Lagerblad

Gör så här:

  1. Skär bort hinnor frön köttet och skär därefter i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn därefter i smör och häll sedan över i en stor stekgryta.
  2. Skala och klyfta den gula löken och bryn även denna i smör. Vänd därefter ner i grytan.
  3. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt, svartpeppar, timjan, lagerblad och buljong. Häll på vatten, vin och soja och låt därefter grytan puttra på svag värme ca 2 - 2,5 timme.
  4. Skiva och tärna fläsket. Stek och häll därefter upp i en tallrik. Dela svampen i mindre bitar och stek även denna. Skala löken och stek på svag värme.
  5. Vänd ner fläsk, champinjoner och schalottenlök i grytan och låt sjuda med de sista tio minuterna.
  6. Servera med kokt potatis, kokt ris eller någon annan grönsak eller rotfrukt.

Variationstips

Byt ut smöret mot ghee, koko- eller annan olja. 

Serveringstips

Välj mellan kokt potatis, kokt jordärtskocka eller kokt ris. 

Gillar

Kommentarer

  • 27 jan 2020 22:19
    Bella50

    Älskar grytor...ser ursmaskigt ut...grattis till bästa kockan 🌹🌹🌹

  • 27 jan 2020 22:52
    ulla165

    Stort GRATTIS!

  • 28 jan 2020 09:28

    Tack ska ni ha :D

Logga in för att skriva en kommentar.