icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jessicas blogg

1024815
Jag är en träningstokig 42 åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
1 september 2019 10:03

Blomkålspizza

32ffc9b5-cf19-42c9-8e4a-e40f211dfb54.jpg

Här följer ett recept på en pizzabotten som är gjord på blomkål! Perfekt för dig som vill undvika mjöl och stora mängder kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 2 portioner:        

  • 300 g Blomkål

  • 60 g Ost hårdost fett 28%

  • 1 msk Pofiber

  • 1 tsk Oregano, torkad

  • 1 st Ägg konventionellt rått

  • 2 msk Chilisås glasflaska HEINZ

  • 1 msk Tomatpuré konc konserv

  • 80 g Gris skinka fett 6% rökt

  • 0.5 st Lök gul,

  • 50 g Champinjoner

  • 60 g Ost hårdost fett 28%

  • 12 st Oliver svarta m olja konserv

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Lägg sedan i en kastrull med vatten och låt koka ett par minuter.
  2. Häll sedan blomkålen i en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som du bara kan.
  3. Häll ner det torra blomkålsriset i en bunke och tillsätt ägg, riven ost, pofiber och oregano. Blanda ihop till en deg.
  4. Lägg degen på ett bakplåtspapper och tag ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen tunt mellan bakplåtspapperna. Dra försiktigt bort det översta pappret och lyft över bakplåtspappret med blomkålsdegen på en plåt. Förgrädda ca 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna något.
  5. Blanda chilisås med tomatpuré och bred på pizzan. Lägg på tunt skivad lök, skivade champinjoner, skinka och riven ost. Krydda med oregano.
  6. Sätt in i ugnen och grädda till osten smält, ca 10 minuter.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.