Blomkålsmos med jordärtskocka
Mmmmmmm, vilket gott mos! Kokte blomkål och jordärtskocka som jag sedan mixade ihop med smör. Supergott och superenkelt! Serverades till köttbullar, lingon och pressgurka Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 port:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 500 g Blomkål
- 300 g Jordärtskocka
- 70 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Skala jordärtskockorna och halvera dem om de är stora. Koka mjuka i vatten ca 10-15 minuter. Känn efter med den sticka. Tag därefter upp och lägg i på en tallrik.
- Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk ca 7 minuter. Känn efter med en sticka om den är klar.
- Häll därefter av vattnet och lägg ner jordärtskockorna i kastrullen med blomkålen. Dela smöret i mindre bitar mixa sedan till mos och önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Variationstips
Varierar mängden blomkål och jordärtskocka efter tycke och smak.
Kommentarer
-
Toppen! Det blir gott att variera blomkålsmoset/stompet. Vi äter ju det rätt ofta. Det kanske går lika bara med selleri? (Nu fick jag till det😉)
Ikväll har vi ätit Jessicas halloumibiffar med gröna bönor och lite krisp. Mums!Senast uppdaterad 28 oktober 2019 18:48
-
Det låter som en god blandning. Blomkålsmos är ju gott och jordärtskock-gratäng är ju supergod. så det borde bli en "salig" blandning.
-
Har inte testat med selleri Ulla, men prova! Alltid kul att testa något nytt och oftast blir det ju också väldigt gott😊
Logga in för att skriva en kommentar.