icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
28 oktober 2019 16:29
3

Blomkålsmos med jordärtskocka

ae29b408-029c-4eb7-a61b-0e247e9cab48.jpg

Mmmmmmm, vilket gott mos! Kokte blomkål och jordärtskocka som jag sedan mixade ihop med smör. Supergott och superenkelt! Serverades till köttbullar, lingon och pressgurkayes Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 port:        

 • 1 krm Svartpeppar

 • 1 nypa Salt

 • 500 g Blomkål

 • 300 g Jordärtskocka

 • 70 g Smör fett 80 %

Gör så här:

 1. Skala jordärtskockorna och halvera dem om de är stora. Koka mjuka i vatten ca 10-15 minuter. Känn efter med den sticka. Tag därefter upp och lägg i på en tallrik.
 2. Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk ca 7 minuter. Känn efter med en sticka om den är klar.
 3. Häll därefter av vattnet och lägg ner jordärtskockorna i kastrullen med blomkålen. Dela smöret i mindre bitar mixa sedan till mos och önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Variationstips

Varierar mängden blomkål och jordärtskocka efter tycke och smak. 

Kommentarer

 • 28 okt 2019 18:45
  ulla165

  Toppen! Det blir gott att variera blomkålsmoset/stompet. Vi äter ju det rätt ofta. Det kanske går lika bara med selleri? (Nu fick jag till det😉)
  Ikväll har vi ätit Jessicas halloumibiffar med gröna bönor och lite krisp. Mums!

  Senast uppdaterad 28 okt 2019 18:48

 • 29 okt 2019 07:20

  Det låter som en god blandning. Blomkålsmos är ju gott och jordärtskock-gratäng är ju supergod. så det borde bli en "salig" blandning. laugh 

 • 29 okt 2019 09:46

  Har inte testat med selleri Ulla, men prova! Alltid kul att testa något nytt och oftast blir det ju också väldigt gott😊

Logga in för att skriva en kommentar.