Blomkålsjambalaya
Här kommer en kolhydratsnål varition på den klassiska risrätten jambalaya. Riset är ersatt med blomkålsris vilket betyder färre kolhydrater och en ökad mängd grönsaker. En portion innehåller endast:
271 kcal
13 g protein
13 g kolhydrater
17 g fett
Du som är plusmedlem hittar även recepet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Rökt paprikapulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 nypa Salt
- 1 st Röd chili
- 500 g Blomkål
- 150 g Champinjoner
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 150 g Paprika röd
- 300 g CHORIZO MED NATURSKINN LITHELLS
- 12 cocktail Tomat
Gör så här:
- Skala löken och hacka denna samt champinjoner och chili fint. Skär korvarna i drygt centimeter stora kuber. Fräs hälften av korven i en stekpanna tillsammans med lök, chili och champinjoner. Tillsätt pressad vitlök och finhackad paprika när lök och svamp fått lite färg. Stek tills paprikan mjuknar något. Lägg därefter grönsaksblandningen i en stor skål eller bunke.
- Lägg ner resten av korven i stekpannan. Riv blomålen på grövsta sidan av ett rivjärn och vänd ner i stekpannan tillsammans med chorizon. Stek på medel värme tills blomkålsriset mjuknar något. Tillsätt eventuellt lite vatten om blomkålsriset vill fastna i stekpannan. Krydda med salt och paprikapulver.
- Vänd ner blomkålsriset i bunken och blanda allt väl. Lägg upp på tallrik och servera tillsammans med coctailtomater.
Variationstips
Korven går att byta ut mot annan korv alternativ andra proteinkällor så som kyckling, kassler, skinka, räkor och andra skaldjur.
Gillar
Kommentarer
-
Tack för inspirationen! Ska absolut testa en variant, fast jag byter nog korven mot 1 kycklingbröst i tärningar per person och lägger till små broccolibuketter och gröna ärtor. Fräser jag det i lite rapsolja får jag upp fetthalten lite, nästan allt fett fanns i korven och när jag lyfte bort den blev det bara 2 g kvar!
-
Du gör helt rätt i att laborera med ingredienser
. Den går att variera i det oändliga, bara fantasin sätter gränser
-
Jag räknade jättefel, det blev lååååångt mer än 2 portioner det jag gjorde, men det blev jättegott och funkar som matlåda, så tack för inspirationen! Hade aldrig tänkt tanken om du inte delat denna
-
Men tack, vad kul att höra
!
Logga in för att skriva en kommentar.