icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
5 september 2021 06:09
4

Blomkålsjambalaya

37c1e4ed-d4b5-443c-adc1-7f011e585155.jpg

Här kommer en kolhydratsnål varition på den klassiska risrätten jambalaya. Riset är ersatt med blomkålsris vilket betyder färre kolhydrater och en ökad mängd grönsaker. En portion innehåller endast:

271 kcal

13 g protein

13 g kolhydrater 

17 g fett

Du som är plusmedlem hittar även recepet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 krm Rökt paprikapulver

  • 1 tsk Paprikapulver

  • 1 nypa Salt

  • 1 st Röd chili

  • 500 g Blomkål

  • 150 g Champinjoner

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 150 g Paprika röd

  • 300 g CHORIZO MED NATURSKINN LITHELLS

  • 12 cocktail Tomat

Gör så här:

  1. Skala löken och hacka denna samt champinjoner och chili fint. Skär korvarna i drygt centimeter stora kuber. Fräs hälften av korven i en stekpanna tillsammans med lök, chili och champinjoner. Tillsätt pressad vitlök och finhackad paprika när lök och svamp fått lite färg. Stek tills paprikan mjuknar något. Lägg därefter grönsaksblandningen i en stor skål eller bunke.
  2. Lägg ner resten av korven i stekpannan. Riv blomålen på grövsta sidan av ett rivjärn och vänd ner i stekpannan tillsammans med chorizon. Stek på medel värme tills blomkålsriset mjuknar något. Tillsätt eventuellt lite vatten om blomkålsriset vill fastna i stekpannan. Krydda med salt och paprikapulver.
  3. Vänd ner blomkålsriset i bunken och blanda allt väl. Lägg upp på tallrik och servera tillsammans med coctailtomater.

Variationstips

Korven går att byta ut mot annan korv alternativ andra proteinkällor så som kyckling, kassler, skinka, räkor och andra skaldjur. 

Gillar

Kommentarer

  • 5 september 2021 11:07

    Tack för inspirationen! Ska absolut testa en variant, fast jag byter nog korven mot 1 kycklingbröst i tärningar per person och lägger till små broccolibuketter och gröna ärtor. Fräser jag det i lite rapsolja får jag upp fetthalten lite, nästan allt fett fanns i korven och när jag lyfte bort den blev det bara 2 g kvar! smiley

     

  • 13 september 2021 15:06

    Du gör helt rätt i att laborera med ingredienseryes . Den går att variera i det oändliga, bara fantasin sätter gränsersmiley

     

  • 13 september 2021 15:46

    Jag räknade jättefel, det blev lååååångt mer än 2 portioner det jag gjorde, men det blev jättegott och funkar som matlåda, så tack för inspirationen! Hade aldrig tänkt tanken om du inte delat denna laugh

     

  • 14 september 2021 06:24

    Men tack, vad kul att höra laugh!

Logga in för att skriva en kommentar.