Blomkåls och purjolökssoppa med getost
Istället för den traditionella potatisen har denna bytts ut mot blomkål. Ger både en ny smakupplevelse och ger färre koldydrater i kosten för den som tänker på det. En portion innehåller endast 234 kcal, 15 g fett, 11 g protein och 10 g kolhydrater. Vill man öka fetthalten går det bra att tillsätta någon deciliter grädde i receptet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 800 g Blomkål
- 60 cm Purjolök
- 2 msk Smör fett 80 %
- 12 dl Grönsaksbuljong ätfärdig
- 100 g Getost chèvre vitmögelost fett 25%
- 1 msk Sesamfrön torkade
Gör så här:
- Strimla purjolöken tunt och fräs i smör i en stor kastrull på medelvärme under omrörning. Stek tills den är mjuk men den ska inte ta färg.
- Dela blomkålen i ca 2 cm bitar och lägg ner i kastrullen med purjolök.
- Tillsätt grönsaksbuljongen och låt koka ca 10 minuter tills blomkålen är mjuk. Känn efter med en sticka.
- Tillsätt därefter osten och mixa soppan till jämn konsistens med en mixer. Smaka av med salt och peppar.
- Upplevs soppan för tjock går den att spä ut med mer vatten.
- Toppa med sesamfrön innan servering.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.