icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
26 oktober 2020 12:14

Blomkåls och purjolökssoppa med getost

16267f72-9780-4d53-8e27-ea7117810ab9.jpg

Istället för den traditionella potatisen har denna bytts ut mot blomkål. Ger både en ny smakupplevelse och ger färre koldydrater i kosten för den som tänker på det. En portion innehåller endast 234 kcal, 15 g fett, 11 g protein och 10 g kolhydrater. Vill man öka fetthalten går det bra att tillsätta någon deciliter grädde i receptet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 800 g Blomkål

  • 60 cm Purjolök

  • 2 msk Smör fett 80 %

  • 12 dl Grönsaksbuljong ätfärdig

  • 100 g Getost chèvre vitmögelost fett 25%

  • 1 msk Sesamfrön torkade

Gör så här:

  1. Strimla purjolöken tunt och fräs i smör i en stor kastrull på medelvärme under omrörning. Stek tills den är mjuk men den ska inte ta färg.
  2. Dela blomkålen i ca 2 cm bitar och lägg ner i kastrullen med purjolök.
  3. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt koka ca 10 minuter tills blomkålen är mjuk. Känn efter med en sticka.
  4. Tillsätt därefter osten och mixa soppan till jämn konsistens med en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Upplevs soppan för tjock går den att spä ut med mer vatten.
  6. Toppa med sesamfrön innan servering.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.