icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
12 april 2021 18:56
3

Blomkåls mac´n cheese

aecb53cf-d39a-4ed6-bcac-a9025834379e.jpg

Här kommer en ketovariant på klassikern mac´n cheese. I receptet är den klassiska pastan utbytt mot blomkål. Smakar drömskt! Jag har lagt till knaperstekt bacon då jag tycker det höjer smaken ytterligare men det går självklart att välja bort om du vill det. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

1 nypa Salt

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 0.5 tsk Rökt paprikapulver

  • 1.5 dl Vatten

  • 800 g Blomkål

  • 100 g Gris bacon

  • 4 dl Vispgrädde fett 40%

  • 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 1 msk Senap fransk

  • 1 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

Gör så här:

  1. Riv ost ost och parmesanost. Spara lite av osten till gratinering och vänd ner resten i kastrull och tillsätt grädde, vatten, paprikapulver, senap och vinäger. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  2. Strimla bacon och stek därefter knaprigt i stekjärn.
  3. Dela blomkålen i små bitar med kniv och lägg i en ugnsfast form. Strö över bacon och häll därefter på ostsåsen och toppa med riven ost.
  4. Grädda ca 25 minuter i 200 graders ugn tills den får lite färg ovanpå. Känn efter med en sticka så att blomkålen har mjuknat.

Variationstips

Välj en smakrik ost för intensivare smak.

Gillar

Kommentarer

  • 13 april 2021 06:43
    Lovis

    Hej Jessica!

    Du skriver "riv ost och parmesanost". Ska det vara mer än bara parmesanost, det står i så fall inte i receptet....

    En smaskig rätt smiley

  • 13 april 2021 07:39
    Bella50

    mumsigt värre cheeky...blir ju hungrig redan nu på morgonen 

  • 18 april 2021 10:44

    Tack för att du såg detta Lovis! Ibland går det för snabbt när jag lägger in receptsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.