Blomkåls mac´n cheese
Här kommer en ketovariant på klassikern mac´n cheese. I receptet är den klassiska pastan utbytt mot blomkål. Smakar drömskt! Jag har lagt till knaperstekt bacon då jag tycker det höjer smaken ytterligare men det går självklart att välja bort om du vill det. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
1 nypa Salt
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Rökt paprikapulver
- 1.5 dl Vatten
- 800 g Blomkål
- 100 g Gris bacon
- 4 dl Vispgrädde fett 40%
- 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 1 msk Senap fransk
- 1 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
Gör så här:
- Riv ost ost och parmesanost. Spara lite av osten till gratinering och vänd ner resten i kastrull och tillsätt grädde, vatten, paprikapulver, senap och vinäger. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Strimla bacon och stek därefter knaprigt i stekjärn.
- Dela blomkålen i små bitar med kniv och lägg i en ugnsfast form. Strö över bacon och häll därefter på ostsåsen och toppa med riven ost.
- Grädda ca 25 minuter i 200 graders ugn tills den får lite färg ovanpå. Känn efter med en sticka så att blomkålen har mjuknat.
Variationstips
Välj en smakrik ost för intensivare smak.
Gillar
Kommentarer
-
Hej Jessica!
Du skriver "riv ost och parmesanost". Ska det vara mer än bara parmesanost, det står i så fall inte i receptet....
En smaskig rätt
-
mumsigt värre
...blir ju hungrig redan nu på morgonen
-
Tack för att du såg detta Lovis! Ibland går det för snabbt när jag lägger in recept
Logga in för att skriva en kommentar.