Blinier med löjrom
Julen är över och snart stundar nyårsafton. Om ni inte ännu vet vad ni ska servera till förrätt vill jag passa på och rekommendera dessa LCHF blinier med sikrom, crème fraiche och rödlök. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Hörs vi inte innan vill jag passa på och önska er alla ett riktigt gott nytt år!
Ingredienser till 4 portioner:
- 120 g Sikrom Amerikansk LOBSTER
- 6 st Ägg konventionellt rått
- 6 msk Creme fraiche fett 34%
- 4 msk Fiberhusk
- 30 g Lök röd
- 1 msk Smör fett 80 %
- 12 tsk Creme fraiche fett 34%
- 20 g Dill
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, crème fraîche och fiberhusk till en jämn smet.
- Stek blinierna gyllene på båda sidor i ett plättjärn alternativ i ett vanligt stekjärn. Fördela smeten så det blir tre bliniers per person.
- Lägg upp blinierna på tallrikar och fördela en klick crème fraîche på varje. Lägg på lite finhackad rödlök, därefter sikrom och garnera med dill.
Variationstips
Sikromen kan bytas ut mot löjrom eller annan fiskrom allt efter tycke och smak.
Gillar
Kommentarer
-
Åh! Det där blir kanske en del i vår nyårsmeny! 😋
-
Dom är riktigt fina! 👏👏👏
-
Kan rekommendera dessa blinier, de är lätta att göra och väldigt goda! Själv gjorde jag små munsbitar, klickade ut smeten i matskedsstora klickar och stekte till perfekta munsbitar. 😋👍
Logga in för att skriva en kommentar.