Bakad avokado med äggula och lax
Här kommer ett enkelt och lite annorlunda recept på en förrätt eller ett tillbehör på påskbuffén. Det är en ugnsbakad variant av avokado, äggula och lax. Väldigt gott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Flingsalt
- 2 st Avokado
- 80 g Lax sida kallrökt
- 4 st Äggula konventionellt
- 40 g Färskost fett 33% typ Cantadou
- 0.5 dl Vattenkrasse
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela avokadorna på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur lite av fruktköttet och skär bort en del av avokadon undertill så att den står stadigt.
- Fördela därefter färskosten i avokadohalvorna. Knäck försiktigt ner äggulorna i halvorna. Lägg laxen lite vid sidan av gulan.
- Placera halvorna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter, eller till äggulan har börjat stanna.
- Tag ut ur ugnen och strö över salt och klippt krasse. Låt svalna något innan servering.
Kommentarer
-
Ser super gott ut!😁😎🐔🐓🐤🐤🐤
Senast uppdaterad 18 april 2019 18:05
-
Herrejösses, vad gott det ser ut...detta måste provas.
Tack för tipset och Glad Påsk 🐥🐣🐔
-
Tack :D Önskar er en glad påsk!
Logga in för att skriva en kommentar.