icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 44- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka - I´m your coach!
13 juli 2019 20:31
3

Äggfri (vegansk) majonnäs

0b88bb8c-9430-498b-bdf1-6bd8acae4d1f.jpg

Efter ett hett tips från Lovis här på Matdagboken kände jag mig manad att prova ett veganskt recept på hemgjord majonnäs. En vanlig majonnäs är baserad på äggula och olja, men här byter man ut äggulorna mot kikärtsspad! Fantastiskt att kunna tillvarata även detta. Jag använde mig av avokadoolja, men den går att byta ut till annan olja efter tycke och smak. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 6 portioner:       

 • 1 krm Salt

 • 3 msk Kikärtsspad

 • 1 tsk Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA

 • 1 tsk Senap fransk

 • 1.5 dl Rapsolja

 • 0.5 krm Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

 1. Mixa ihop kikärtsspad, senap, vinäger, salt och peppar.
 2. Häll därefter ner oljan i spadet med en tunn stråle samtidigt som du vispar. Ju mer olja du tillsätter, desto fastare konsistens. Smaka därefter av med mer salt och svartpeppar.

Variationstips

Smaksätt gärna majonnäsen med örter eller vitlök för variation. 

Gillar

Kommentarer

 • 14 jul 2019 13:17

  Jag har också provat Lovis recept och det var busenkelt, bara mixa ihop allt. Och bra hållbarhet i kylen, använde det sista igår i en cole slaw och det är säkert över en månad sedan jag gjorde den. Jättebra för alla som vill undvika ägg av olika anledningar. 

 • 14 jul 2019 16:18
  Lovis

  Jag häller ner alla ingredienserna rumstempererade i en lagom behållare och börjar med mixerstaven längst ner och kör sakta uppåt och sedan lite upp och ner så allt blandar sig. Behöver inte tillsätta oljan lite vartefter. Håller nästan hur länge som helst eftersom inget finns i som härsknar, som ägg. Smaksätter efter behag med citron, vitlök, curry etc.

  Senast uppdaterad 14 jul 2019 16:19

 • 15 jul 2019 20:38
  Bella50

  Jag har inte provat ännu...men det kommer nog. Kikärtor använder jag i ditt bröd Jessica.

  Bästa brödet ever 😄👏👏✌️

Logga in för att skriva en kommentar.