icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
40årig tvåbarnsmamma som strävar efter att må så bra jag kan med kosten som främsta verktyg. Ätit liberal/strikt lchf sedan 2011, med ett par återfall i sockerträsket.
Nu funnit carnivore! Dvs en kost enbart bestående av animalier; just nu äter jag mest bara nötkött, ägg och djur från havet. För att läka min kropp varvar jag carnivore med fasteperioder - försöker klämma in minst en per vecka.
Jag äter så otroligt mkt mindre nu än på vanlig lchf, inget sug (mer än på räkor ibland..och ost=)
Tänker nu främst fokusera på vad jag mår bra av att äta mer än om jag kan gå ner i vikt.

Snabba kolhydrater och spannmål har i princip fasats ut ur mitt (och familjens) liv.

För mig har det betytt no more magproblem, något jag haft besvär med sen jag var barn, mina eksem har så gott som försvunnit och jag håller mig mätt och belåten dagarna i ända!
13 mars 2019 22:37
4

När en hittat rätt

 

Vet ni. 

Den där känslan när en hittat rätt.

Oslagbar. 

Sen mitten av November har jag i princip ätit enl carnivore dvs enbart animalier (ah, jag fuskar ibland, oftast med te eller kaffe). Varvar detta med fasteperioder på allt från 18 h till mitt rekord hittills; 56 h (inte så lätt att fasta när en har barn).

Sötsug och tankar på mat "hela tiden" har lättat. Jag överäter nästan aldrig (vid jul då...men ändå inte som förr). Fastan har liksom nollställt mina hunger- och mättnadshormoner. Jag känner mig fri. 

Oerhört lätt att identifiera mat ens kropp ogillar också = enbart kött/ägg/kyckling/fisk i flera dagar åsså slänger en in en hembakad glutenfri havrefralla och känner sig som en ballong. *haha* Här tror jag det var fiberhusk som ställde till det. Mina tarmar är inte förtjusta i fibrer. 

Efter att ha haft besvär med magen sen jag var liten till att ha en tyst, platt mage som nästan inte ens fiser är som ett mirakel. 

Planerar att tillsvidare äta så här. Gett bra resultat hittills; jag siktar på frisk och stark och det har jag absolut blivit. Första två månaderna hade jag så himla ont på mina onda ställen hö tumme, hand, underarm, skulderblad och nacke. Sen vände det. Nu...känner jag sällan av smärtan där. Smärta som suttit i flera år, som hållit mig vaken på nätterna ibland, som jag behövt ta värktabletter för. Borta. 

Har energi som aldrig förr. Orkar så mkt mer. Tidigare hade jag "trötta" dagar där jag skulle kunna sova en hel dag om jag fick. Hjärtklappning. Förstoppning. Misstanke om att jag fått hypotyreos som går i släkten, trots att prover inte påvisar ngt. Kände att om ngn ska kunna fixa mig så måste det bli jag själv! Läste om en kvinna som haft Hashimotos i 30 år, ändrade om kosten till carnivore och behöver nu inte ta några mediciner längre och då bestämde jag mig. 

På plussidan finns också en viktnedgång och en fastare kropp (fasta ger fastare kropp som det verkar =).

Sen mitten av november har jag gått ner 7 kg och krympt 13 cm i midjemått! 

Framtiden känns plötsligt ljusare.

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 mar 2019 06:58
  Arrietty

  Grattis till att ha hittat ett tryggt koncept! Jag inser att jag nog ärväldigt carnivore själv men min klimatångest hindrar mig från att med gott samvete sikta på en kost baserad på kött. Ändå äter jag mer kött än de flesta eftersom jag inte kan hålla mig ifrån det... kanske ska återuppta min dumpstring, då tar jag ju vara på kött som annars skulle ha kastats, som en kamrat sa lakoniskt när jag kom hem med en tvåkilos julskinka.."där var det ändå en gris som inte hade dött förgäves..."

 • 14 mar 2019 07:03

  Har aldrig hört talas om carnivore vad jag minns, men det verkar ju onekligen som det är din grej! Fantastiska resultat ju! laugh

 • 14 mar 2019 07:12
  Arrietty

  ...Googlade runt och hittade det här:http://nutriavans.se/carnivore-varfor-hur-resultat/ som tillför lite bra argument till min klimattvekan - håller jag mig till svenskproducerat och kanske t o m ekologiskt kött så är det nog ganska likställt med att äta israeliska apelsiner, italienska smörbönor och sydamerikanska bananer...plus att det blir mindre portioner eftersom jag blir mätt på mindre. Är ju redan med i carnivore-gruppen på facebook ...smiley

  Senast uppdaterad 14 mar 2019 07:13

 • 14 mar 2019 08:43

  Ja frågan är väl vad som belastat miljön minst, lokalproducerad kotlett som knappt lämnat kommunen eller importerade banander, apelsiner eller avokado.

  Jag vet inte men jag försöker hålla mig till det som rest kortast för att hitta till min butik. Lokalproducerad korv från lokala bönder måste ju vara vettigare än en importerad dito? Carnivor vete sjuttom om jag är, men jag äter ju högproteinkost så det blir ju ganska mycket kött det ska jag erkänna smiley

   

Logga in för att skriva en kommentar.