icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

JennieSos blogg

69 kg 63 kg 2640
28 december 2019 11:54
3

Alkohol

Skötte maten jättebra igår och lyckades till och med låta bli chipsen under fredagsmyset trots att chips är nåt av det godaste som finns. Men! När barnen lagt sig och jag kom ut ur duschen på kvällen så hade maken hällt upp varsitt stort glas med öl. Jag kunde inte med att säga nej så jag drack faktiskt upp det. Jag tänker som så här: Ett steg i taget och inte all in med en gång. Jag tänker vara nöjd med att det gick bra med maten iallafall.

Idag ska hela familjen på Frost 2 på bio och vi ska åka och köpa godis innan, blir så dyrt om alla ska ha menyer på bion och vi är fattiga denna månaden. Jag är ingen godismänniska så det är inga problem att hålla mig borta från det. Det får bli en Pepsi Max till mig bara så är jag nöjd. 

Ikväll ska jag ut på krogen med min bästa vän. Det var den där alkoholen igen...

Gillar

Kommentarer

 • 28 dec 2019 14:13
  gittan52

  Nu vet jag inte hur långt du kommit in din förändringsplanering och vad föränddringarna i sig kommer att innebära.

  Hur tänker du kring alkohol? Nöjer du dig med 1-2 glas gott vin till maten emellanåt, eller tenderar det till att bli mer?

  Om du har valt en kost som t.ex. LCHF eller LC så är rött vin att föredra istället för vitt alternativt öl.

  Jag valde helt bort alkohol i mars, dels för att det tenderade till att bli flera glas och oftare och dels för att det ofta förde med sig att jag åt mer än jag hade tänkt. Dessutom, och det var nog den största orsaken, for min vilopuls upp rejält under natten, från 60 bpm (eller lägre) till över 80.

  Hoppas ni gillade filmen. Vår ene son var med sin dotter, snart 3 år, och såg den igår. Han tyckte att den första var bättre och dottern frågade hela tiden var "let it go" var (Hon kallar Elsa så)

 • 29 dec 2019 09:11
  Jessand

  Jag har tagit bort både socker, mjöl och delvis mejeri i min kost så jag har tillåtit mig att ha kvar vinet som min lyx men håller med gittan om att jag lättare äter mer än jag behöver när jag dricker vin och att det periodvis blir lite för ofta/mycket som på sommaren och andra ledigheter. Men oftast kan jag nöja mig med 1-2 glas till helgmaten. Och vin är väl ngt bätttre än öl ur kcal och viktsynpunkt i sig själv så att säga. 

  Frost 2 vill min dotter se får se om vi kommer iväg på bio.

 • 29 dec 2019 20:06

  Just december månad har varit lite speciell då jag köpte en ölkalender till min man, så vi har haft ölprovning varje kväll. Vi har iofs delat på en 33 cl flaska men ändå. Vin dricker jag bara nån gång ibland om jag och min man har myskväll eller nåt. Jag kan gå flera veckor utan att dricka alkohol alls. Däremot så blir det ju lite mer när jag går ut på krogen, fast det är ju inte ofta det händer det heller.

  Frost 2 var bra men håller med om att den första var bättre!

Logga in för att skriva en kommentar.