icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
6 maj 2020 18:07
5

vikten och corona = deppigt

Som alltid blir jag nedstämd när jag tar tag i kosten. Ingenting kan jag äta utan tänka om jag borde eller inte. Alla glädje runt maten försvinner. Och så har jag värk idag. Allt känns tungt. Kanske pga dagens presskonferens som var så oerhört sorglig där man låter de äldre dö på löpande band utan att göra något åt det. Och inte ens verkar bry sig ordentligt. Alla säger att det är någon annans ansvar... 

Och så hinner jag inte riktigt med på jobbet. Imorgon är det dags för en fastedag igen. Måste ner till BMI under 30 så jag minskar risken för att bli allvarligt sjuk av corona. Dit är det cirka 8 kg. Känns som ett damoklessvärd som hänger över mig. 

 

Kommentarer

 • 6 maj 2020 21:47
  Bella50

  Jag följer inte nyheterna dagligen...blir bara så deppad.

  Försöker leva så bra JAG kan...och tänka efter före...för att inte bli smittad.

  Nu är det läge att tänka på sig själv...och därmed andra ,  som en följd av mina val.

  Så tänker jag iaf..

   

 • 7 maj 2020 08:29
  gittan52

  Jag gör precis som Bella. Jag mår ju inte bättre för att jag läser om hur många som har dött idag eller hur folk trängs på uteserveringar i Stockholm.

  Ene sonen är ambulanssjuksköterska så jag får ju lite information om hur läger ser ut, och det är absolut tufft och allvarligt. Jag tror inte att man "låter de äldre dö på löpande band". Att många äldre avlider är förmodligen en kombination av att de redan har en del sjukdomar och att de inte skulle klara av intensivvård. 

  Inom sjukvården får man alltid prioritera, men det blir så extra tydligt nu i dessa tider.

  Men visst är det lätt att känns både stress, vemod och ångest. Hoppas att du hittar gnistan igen! heart

 • 7 maj 2020 09:45

  Naturligtvis har ni rätt, men att man har fått in så mycket smitta på äldreboendena och inte lyckas hejda smittan är så tragiskt. Men jag ska inte belasta den här sidan med min oro om det. Fast det påverkar mitt mående mycket. Själv har jag i stort sett helt isolerat mig för att slippa bli smittad. Har både övervikt och högt blodtryck så jag vill ta det säkra före det osäkra. 

 • 7 maj 2020 11:54
  gittan52

  Inte belastar du sidan! Tvärtom tror jag att det är bra att vi kan sätta ord på vår oro.

  Jag har varken högt blodtryck eller är överviktigt (längre) men jag är ytterst försiktig ändå. 

  Håller tummarna för att vi får fortsätta att vara friska!

 • 7 maj 2020 16:12
  Bella50

  Säger samma...detta är din blogg..där skriver du precis omvad DU vill.

  Behövs inga ursäkter.

  Jag har heller inga grundproblem...är bara nyopererad ( bytt höft) för 4 v sen...så därför är jag extra försiktig. 

  Fortsätt du att vara försiktig...👏👏

Logga in för att skriva en kommentar.