icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
19 augusti 2020 08:35
11

V 5. Vänsterbenet strular fortfarande

Nu börjar jag bli rejält trött på mitt vänsterben. Det är senan på utsidan låret som ömmar värst, framför allt när jag går på hårt underlag. Då hugger och smärtar det hela vägen ner i utsidan foten. Det går bättre i skogen eller på grusvägar. Men de sista dagarna har det blivit allt mer problematiskt och jag har ont bara jag står upp. Jag har fått övningar och laserbehandling av min sjukgymnast men det har inte hjälpt så mycket. Är det någon som vet vad det kan bero på? Eller vad jag ska göra åt det? Jag rör på mig betydligt mindre nu för att det gör så ont och då blir ju viktminskningen också lidande. Varför kan inget vara enkelt..... 

Vikten har gått både upp och ner under de här fem veckorna. Mest ner i början och sen ett kilo upp vecka fyra och så nu ner 0,2 kg sista veckan. Så summa summarum på fem veckor är 1,9 kg viktminskning. Det vill säga 3,8 hekto i veckan i snitt. Inte så bra som jag hade tänkt mig men ändå glad att det var lite minus sista veckan. Nu gäller det att hitta en strategi för hösten, trots värk i benet och hektisk jobbstart. Sista veckan har jag inte heller loggat mer än delar av vissa dagrar. Och inte rört på mig nåt direkt, förutom en rejäl skogspromenad en dag. Så den kommande veckan behöver jag få ordning på mat, träning och helst också benet. 

Kommentarer

 • 19 aug 2020 09:37
  paloma

  Har du fått veta varför du har ont i benet, det kanske kräver ett läkarbesök. Jag hade ont i mitt högerben för några år sedan, men det hjälpte inte med sjukgymnastik utan jag försökte promenera bort det. Det var nog Ischias jag hade och det försvann efter ca ett år.

  Jag hoppas du får ordning på ditt ben, för att sitta stilla är inte bra i längden.

   

 • 19 aug 2020 10:57

  Jag hade sökt läkare för det där, för att få svart på vitt att det inte är något som är trasigt eller inflammerat.

  De enda gångerna jag haft liknande ont har jag iofs gått till naprapat, de är kanon på idrottsmassage men då har jag ju också vetat ungeför varför jag haft ont (tränat för hårt) och i vad, så det är inte helt överförbart.

 • 19 aug 2020 11:00

  Tack för era råd, ja jag kanske ska be läkare titta på det. Nu har jag bokat tid till en annan sjukgymanst som har ultraljud som kanske kan se vad som är fel genom det. Annars får det bli läkare. 

 • 19 aug 2020 11:03

  Sköt om dig och var rädd om dig! yes

 • 19 aug 2020 19:16

  Bra om du kan få en diagnos så att du får rätt behandling.

  Jag har själv haft problem med trochanterit och det tog ungefär 11 stötvågsbehandlingar innan det  jag kunde gå hyfsat med benet igen.

 • 19 aug 2020 19:29

  Tack Lual för tipset. Har du blivit helt bra efter behandlingen? Märkte du vad som förvärrade och förbättrade problemen, eller var det bara stötvågsbehandlingen som gjorde skillnad? 

 • 19 aug 2020 22:36
  Bella50

  Låter inte bra. Lyd du råden att söka vården. Rätt behandling är A&O.

  God bättring från mig👍

 • 21 aug 2020 16:29

  JeannieO, jag märkte efter stötvågsbehandlingarna att jag kunde gå längre sträckor utan benet låste sig direkt och att det inte värkte nätterna igenom. Värken går från höften längs utsidan ända ner till fotleden. Jag har haft dessa besvär sedan 2017 och testade flera olika behandlingar innan jag till slut kontakta en specialistläkare och fick en diagnos. Då blev det lättare för fysioterapeuten att ta fram en behandling. En bekant har tagit cortisonsprutor för samma diagnos.

  Under våren hade jag mindre besvär men det var nog mer för att jag inte rörde mig alls under flera veckor på grund av virus. I maj råkade jag även ut för en cykelolycka och skadade samma ben så nu vet jag inte om det är den skadan eller trochanterit som jag känner av.

   

   

   

 • 21 aug 2020 17:28

  Tack för svaret. Sjukgymnasten jag var hos trodde att det var ischias. så jag fick en övning som ska förbättra det. 

 • 22 aug 2020 12:22

  Vad jobbigt med värken  Först behöver du få konstaterat att det verkligen är ischias eller vad det beror på. Om det är det kanske akupunktur kan hjälpa? Jag hade hemsk värk för ca 15 år sen, musarm och tennisarmbåge, men det blev bra med akupunktur. Inte direkt men successivt. 

 • 22 aug 2020 13:56

  Tack alla för er omsorg. Det värmer! 

Logga in för att skriva en kommentar.