icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
11 april 2016 09:53
1

V 1. Minus 1.7 kg

Det känns ju väldigt bra att få ett rejält minus på vägen första veckan. Hela 1.7 kg ner. Tänk om jag kunde fortsätta i den här takten, då hade det bara tagit 12 veckor att nå målvikt. Men fortfarande visade ju vågen ofattbara 87,1 kg. Det är för mig fortfarande obegripligt att jag har blivit så tung. Första målet är att ta mig under 80 kg. Då får jag mindre ont i fötterna, det vet jag. 

Vad har funkat bra den här veckan. Första delen av veckan var jag hemma och åt väldigt bra. Torsk och wokgrönsaker, tonfisksallad, havregrynsgröt och ägg etc. Flera dagar snittade jag på ca 1000 kal. Och jag började promenera. 

I helgen var jag i Stockholm och fortsatte logga maten. Där blev det både vin, lite efterrätt och restaurangmat. Där har jag snittat på ca 1500 efter att ha räknat bort motionen. Promenerade en timme varje dag. Skönt. Totalt snittade jag på 1250 kalorier. Hoppas nu att jag kan snitta på 1000 kal några fler dagar, så jag även andra veckan kan få bra viktminskning. Annat som funkat för mig är att dricka mycket; vatten, te mm. Jag försöker få in som vana att dricka något när jag känner mig sugen, för att se om jag kanske egentligen var mest törstig. 

Har förresten blivit bjuden på 50-årsfest i början av juni, till en jättego tjej som jag umgicks för 25 år sen och 25 kg sen. Det sporrar mig lite extra, det är ju skönt om man kan bli igenkänd.... 

Så nu kör jag. Fortfarande motiverad. Fortfarande lite skrämd av att att 90-strecket är närmre än 80-strecket. Kanske detta kan vara motivering tillräckligt. 

Gillar

Kommentarer

  • 11 apr 2016 10:25
    viljans

    Pepp!!:)

Logga in för att skriva en kommentar.