icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
14 januari 2017 04:23
7

Tonfisksallad istället för buffé

Jag är så nöjd. Igår var vi bjudna på restaurang och alla andra tog buffé men jag kände att om jag äter av den kommer jag äta för mycket, den var så god. Istället beställde jag in en tonfisksallad och kände mig nöjd med det. Tänk om detta kan fortsätta! Vågen visar också minus :-) 4 kg kvar tills jag kan ha nästa storlek kläder i garderoben. 8 kg kvar tills jag inte får ont i fötterna när jag går. 12 kg tills vikten jag hade när jag gifte mig och då kände jag mig fin. 18 kg till normalt BMI. 21 kg till målvikt. 

Gillar

Kommentarer

 • 14 jan 2017 07:39
  Bella50

  Det är valen som avgör. Grattis 👍

 • 14 jan 2017 07:56

  Bra jobbat!  Grattis,  pepp, pepp! smiley

 • 14 jan 2017 07:58

  Ja, men vad gör man med människor runt om kring en som inte verkar förstå hur svårt det är. Min syster har ett BMI på 21 och vill gå ner fyra kilo så hon blir perfekt. Så nu ville hon att vi skulle ha en viktutmaning där vi försöker gå ner ett halvkilo per vecka i åtta veckor. Hon ska vara med i en danstävling då. Jag gick med på det och gav min vikt. Det skiljer 32 kg på oss. Nu ville hon dessutom att hennes partner ska vara med i vår utmaning. Han är också helt normalviktig men vill tajta till sin midja och ville därför jämföra midjemått. Jag bara kände att det blev too much. Hon skulle kunna gå upp tio kilo och ändå vara normalviktig, jag måste ner 18 kilo innan jag är där och så ska jag behöva lämna ut mitt midjemått också och jämföras med deras. Är det nån mer än jag som tycker att det verkar ganska okänsligt? Eller är det jag som är överkänslig? Hur ska jag förhålla mig till sånt tycker ni? 

   

   

  Senast uppdaterad 14 jan 2017 08:01

 • 14 jan 2017 08:07

  Ja,  jag tycker också det går över gränsen. Inte kul berätta vare sig kg eller midjemått tycker jag till andra då det skiljer så mycket och de andra normalviktiga. Men det är säkert olika vad man tycker. Då skulle jag hellre bara meddela viktnedgång varje vecka om man ska "tävla". 

  Senast uppdaterad 14 jan 2017 08:08

 • 14 jan 2017 08:34
  FrkM

  Vilka bra milstoplar för viktnedgången att se fram emot. 

  Bra jobbat på restaurangen!

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 14 jan 2017 08:45
  Bella50

  Du måste ju inte vara med i just den utmaningen 😲

  Låt "smalisarna" hålla på...👍

 • 14 jan 2017 12:43
  ulla165

  Jag skulle absolut inte gå med på det! Ohyfsat av dom att ens fråga! tycker jag. Det finns olika viktklasser, bl a i boxning, brottning, os v. Där kämpar var och en i sin klass. Så även här, tycker jag.

Logga in för att skriva en kommentar.