icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
3 juli 2018 12:23
1

Tillbaks igen

Efter ett halvår utan att ha varit här så är jag nu tillbaks. Några kilon tyngre, med sämre kondis och styrka. Hur kunde det bli så här? Jobbet har varit väldigt stressigt och som ny på jobbet ville jag göra bra ifrån mig vilket också ökade pressen. Och så massa goda lunchrestauranger i närheten av jobbet, ett finbageri vägg i vägg med jobbet och så långa resor som gör att det inte funnits ork till att träna. 

Och nu är det bara 23 veckor kvar tills jag fyller 50. Och 23 kg till normal BMI. Så ett kilo per vecka, kan det gå. Tveksamt men värt ett försök. I alla fall behöver jag bli av med de 10 kg som jag gått upp sista året. 

Dessutom har jag läst en artikel om hur viktigt det är med god kondition för att inte senare få demens, så nu har jag bestämt mig för att öva upp kondisen som nog aldrig varit så dålig. 

Jag har två veckor hemma i lugn och ro nu, utan massa inbokat. Så nu är det mitt eget bootcamp som gäller. Loggar allt och målet är att äta 1300 cal per dag och motionera 600 cal per dag. Idag var tredje dagen på gymet. 

Och så har jag köpt Livandas KBT för övervikt, för jag har insett att jag är en känsloätare och måste få hjälp att hantera detta. 

Dessutom lyssnar jag på Hälsorevolutionen nu och den är spännande, och idag gick jag och köpte mjölksyrabakterier på apoteket, och letade fram en burk omega 3. 

Så mina två hälsoveckor har börjat. Hoppas de ska ge goda resultat. 

Gillar

Kommentarer

  • 3 jul 2018 13:31

    Låter som en bra plan du har lagt upp. Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.