icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
23 april 2016 10:10
4

Tillbaks i Indien - nya utmaningar

Har nu landat i Indien igen och inser att jag nu har nya utmaningar att tackla. (Jag bor delvis i Indien och delvis i Sverige, min man arbetar här och jag är här när jag kan, men arbetar själv deltid i Sverige, och så studerar jag deltid vilket jag kan göra här i Indien också.) Framför allt finns inte de indiska maträtterna inlagda i livsmedelsdatabaserna så det gör det svårt att uppskatta. Och så måste jag tänka om, i Sverige har jag hittat bra saker att äta som mättar och som jag tycker är gott men inte innehåller så mycket kalorier. Här är det lite svårare.  Och så har jag en annan våg här, som väger mer, så nu får jag se hur jag gör. Jag får väl lägga in vikten från den här vågen på måndag och sen följa den viktnedgången under de dryga tre veckorna jag ska vara här. Det blir ju bra när jag kommer tillbaks till Sverige då lär jag ju få ett skutt neråt på vågen. Den tredje utmaningen är att det är så varmt här så det blir svårt att motionera, tidigare i våras promenerade jag i parkerna, men det går nästan inte nu. Ska se vad jag kan hitta på. Men jag ska försöka fortsätta så gott jag kan. Jag har köpt med mig en köksvåg hit, tänker att jag kan försöka väga maten i alla fall. 

Kommentarer

 • 23 apr 2016 16:00
  ulla165

  När det varmt, så äter man mindre!? Och så kan du ju göra som en del fattiga indiska kvinnor gör - dom pimplar grönt te för att ta bort hungern. Du har förberett dig bra, hör jag. Lycka till!

 • 23 apr 2016 17:59

  Vad spännande att bo i Indien deltid! Det låter som du har förberett dig bra så det kommer nog gå bra för dig! smiley

 • 24 apr 2016 10:35
  Det låter svårt men försök äta mera grönsaker och så lite mindre av resten? Jag har aldrig varit i Indien, finns det badhus liknande våra, så kanske du kan simma? Det ju härligt om den är varmt. Lycka till!
 • 24 apr 2016 13:19

  Tack för pepp, och att ni tycker det verkar som det kan gå bra för mig. Hoppas ni har rätt. Grönt te och grönsaker mer än ris och naan blir bra. Var igår på stort indiskt bröllop med buffe men där åt jag alldeles lagom. 

Logga in för att skriva en kommentar.