icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
21 augusti 2019 07:53
6

Stressätning, uteätning och viktuppgång

Jaha, så var jag redan där. Efter bara en vecka på jobbet. 7 hekto upp från i måndags. Det är lätt att se att om man ligger under vad man förbränner så rör sig vågen sååå sakta neråt, men 2 dagar med mer mat än man förbränner då skuttar vågen hur snabbt som helst uppåt hela 7 hekto. 

Varför blev det så? Jag försökte välja nåt nyttigt när jag var tvungen att äta på en Max-restaurang. Trodde halloumiburgare var ett bra alternativ, men den visade sig innehålla 667 kalorier!! Hur är det möjligt?? Sen nallade jag i makens pommes också.... och på kvällen när jag kom hem var jag så stressad, trött och hungrig så den dagen blev det 2011 kalorier. 

Igår var det konferens på jobbet och jag tog av efterrätten och en chokladbit. Tyckte jag behövde sockret för att få igång hjärnan, och det bjöds på det och såg så gott ut. En citronmarängpaj.... Det fungerade att få igång hjärnan. Men sen när jag kom hem var jag ju hungrig igen naturligtvis så igår slutade intaget på 1950 kalorier. 

Men kanske är det den tiden i månaden, och kanske rättar det till sig. Jag är livrädd för att jag nu ska fortsätta i snabb takt uppåt och att hela sommarens slit ska bli ogjort på ett par veckor. Ja hjälp varför ska detta med viktminskning vara så svårt. 

Kommentarer

 • 21 aug 2019 12:37

  Stress föder stress, känner igen det där att det är lätt hänt att man gör sämre val en viss tid i månaden än annan. Men i snitt gör du så mycket rätt att det borde fungera att halka lite snett någon gång ibland ändå. 5 av 7 dagar rätt är fortfarande majoriteten rätt. Minns inte vem som sa det, men jag fick en gång tipset att aldrig ha två slarvdagar i rad. Det fungerar förvånansvärt bra, jag fastnar aldrig (ytterst sällan iaf) i det negativa beteendet utan gnetar vidare. Visst kan det halta och linka lite med vanorna, ibland tar det någon dag innan man är på banan igen efter en dikeskörning men man har ju inte förlorat förrän man ger upp. Tror inte du behöver vara rädd. Du har alla verktyg, du kan det här. Du grejar det!

 • 21 aug 2019 12:43

  Tack LadyG, ska försöka att ta mig upp på banan igen. 

 • 21 aug 2019 12:47

  Det fixar du! Små segrar är också segrar, du gör analysen nu och reagerar på dina val. Det är kanon, man kan inte förändra det man inte är medveten om smiley
  Men ta det ett steg i taget, du har hela livet på dig. Du måste inte göra allt perfekt på studs!

 • 21 aug 2019 15:11
  Monqi

  Visst är det orättvist att det kräver ett enormt slit och diciplin för varje hg ner, men tjoff så enkelt det hoppar upp ett helt kg surprise

  Du har ju skött dig så bra så lång tid, du kan detta, och många förespråkar just varierat kaloriintag, att det gör att förbränningen jobbar bättre... inte vet jag... men tillbaks till din plan och rutiner igen kommer det gå bra! heart

 • 21 aug 2019 16:14

  Jag känner igen problemet. Jag har tidigare på något vis blivit så uppslukad av jobb, flyttar jag gjort och allt som ska göras att jag då plötsligt tappat rutiner och ganska snabbt gått upp i vikt vilket ju är jättetråkigt när man kämpat och lyckats gå ned i vikt. Mitt råd är att nu när du är medveten om viktökningen stoppa det i tid och hålla koll så att det inte skenar iväg för mycket. 7 hekto gör ju ingenting i längden bara det inte blir mer. Då känner man sig ju också nedslagen och tappar motivation vilket kan ge motsatt effekt. Tänk på vad duktig du varit som har gått ned så pass mycket och med tanke på din hälsa också. Det får du inte tappa. Försök ta lite tid och planera om och få motivation att ta nya tag nu när jobbet startat. Kom igen nu och kämpa på! Du kan!! Pepp, pepp!!

 • 21 aug 2019 17:01

  Tack för all pepp. Ja, jag får försäka se det som ett sätt att variera kaloriintaget. Nu gäller det att komma på banan igen bara. Ska i alla fall försöka logga allt i både med och motgång. För att lära mig. Tror kanske att de är de dagarna i månaden när det inte finns någon botten i mig.... 

Logga in för att skriva en kommentar.