icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
8 juli 2018 23:15
4

Städning - kaloriförbrukning?

Har städat större delen av dagen, städat ur kyl, frys, skafferi. Så mycket gammal mat som slängdes. Skönt att se rena skåp o lådor. Jag skriver upp alla aktiviteter, men tycker det verkar märkligt att det skulle förbruka 240 cal per timme att städa. Jag höll på i 8 timmar. Det skulle ju innebära 1920 kalorier. Det känns ju inte så sannolikt, eller? Hur tänker ni runt det? Det känns ju oerhört positivt om det är sant. 

Kommentarer

 • 9 jul 2018 08:08
  klaraelv

  Just det där med hur mycket man förbrukar för olika aktiviteter har jag svårt att tro på, men det kan vara roligt att se stora siffror, huvudsaken är att man inte äter upp de förbrukade kalorierna, de ska man istället se som den möjlighet man har till att tappa lite mer i vikt under veckan.

  Skönt att få städat i köket.

 • 9 jul 2018 08:45
  Bella50

  Har oxå sett detta...tycker ju att jag motionerar mera när jag går med stavar...men icke. 

 • 9 jul 2018 08:53

  Jag är skeptisk, skulle jag spendera lika många kalorier på att städa huset som jag gör på 3 timmars löpning? Jag vet ju vad jag är tröttast efter, vilket i och för sig inte behöver säga så mycket. Nej, jag tror inte riktigt på det men visst är det lite skoj att se så galna siffror. smiley

 • 9 jul 2018 10:32

  Ja, städa är ju inte annars någon favoritsysselsättning, så det underlättar ju att kunna få skriva aktivitetskalorier för det. Hade i alla fall gått ner 3 hekto från igår tills idag så man vet inte :-) Kanske är det så bra. Jag har bestämt mig att jag ska ligga på 1300 i mat och 600 i motion per dag, och jag ökar inte matintaget de dagar jag motionerar mera. Jag tror kanske inte jag kommer klara mig på 1300 cal varje dag under hösten men nu när jag har semester går det bra.

Logga in för att skriva en kommentar.