icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
28 oktober 2018 16:46
5

Soppor

Jag äter sällan soppor, men sista veckan har jag valt att äta soppa till middag efter jobbet. Färdiga som bara är att värma. Köpte ett gäng olika typer. Ingen som är så där väldigt god tycker jag som inte är en soppperson, men det mättar väldigt bra i förhållande till sina kalorier. Så jag ska fortsätta prova mig fram till soppor som jag gillar. Det blir också en bra balans; nån typ av äggfrukost, sen lunch med fisk/kött och grönsaker och sen en soppa till middag. Och bar eller frukt som mellanmål vid behov. 

Gillar

Kommentarer

 • 28 oktober 2018 16:48

  Tomatsoppa i olika varianter är en favorit, jag brukar äta det till lunch. Det är lite lättare för mig att träna på en soppa än en tung och skumpig fast måltid s a s smiley

 • 28 oktober 2018 18:18

  Jag älskar soppor, köttfärssoppa, grönsakksoppa, kycklingsoppa, tacosoppa, gulaschsoppa, fisksoppa , Skaldjurssoppa, svampsoppa, finns massor å massor och så gott 

 • 28 oktober 2018 18:30

  Gör ni själva eller köper ni färdigt? Tipsa gärna om favoritsorter eller favoritrecept! 

 • 28 oktober 2018 19:17

  Jag gör de flesta själv med hjälp av en bra stavmixer och det jag har hemma. Enklast möjliga är ju en burk krossade tomater i en kastrull, lite kryddor och eventuellt lite vatten (vissa krossade tomater är så fasta att man nästan får puré annars).

  En variant jag gör ibland är sparrissoppa:

  Ingredienser

  500 g sparris

  70 g lök ca ½

  1 st buljongtärning

  0,5 dl vitt vin torrt (el vanligt matlagningsvin)

  9 dl Oatly iMat matlagningsgrädde (jag kan inte använda vanlig grädde för då stryper min galla mig)

  1 krm muskotnöt

  50 g smör

  Spara undan knopparna. Hacka sparrisen och löken grovt. Häll i alla ingredienser utom muskot, smöret och knopparna i en vid kastrull och sjud upp. Låt sjuda på låg värme i cirka 15-20 minuter. Stek undertiden knopparna i smöret. Stavmixa soppan, lägg i knopparna och dofta över muskot.

  Det är klart på under en halvtimma, och det går utmärkt att använda fryst sparris i bristb på färsk. Bara den är tinad och avrunnen är det inga problem.

  Har du tillgång till en SoupMaker kan du följa det här receptet istället: Sparrissoppa. (515kcal, F40g, P8g, K25g)

  Älskar SpouMakern, den gör livet mycket enklare.

  Senast uppdaterad 28 oktober 2018 19:17

 • 28 oktober 2018 19:37

  Toppen, tack!

Logga in för att skriva en kommentar.