icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
7 maj 2014 19:52
4

Snabba kolhydrater ökar skärpan

Äntligen har jag fått svart på vitt det jag vetat nämligen att det höjer skärpan och smartheten att äta snabba kolhydrater. Såg en jätteintressant dokumentär på Vetenskapens värld om ett tvillingpar som en månad gick på var sin diet, en på kolhydratrik och en på LCHF. De gjorde experiement och tester under månaden och det visade bland annat att killen som åt kolhydrater klarade svåra kognitiva utmaningar mycket bättre. Så nu när jag sitter och skriver har jag accepterat att jag behöver kolhydrater för att klara av det. Frågan är nu hur jag ska göra för att ändå kunna gå ner i vikt. Det är liksom den stora frågan hela tiden.... Inser att jag måste komma på nåt som funkar för mig, jag kan nog inte bara göra som andra har föreslagit. Kanske borde jag försöka gå till en dietist eller så för att lägga upp en diet som funkar för mitt liv och min vardag...

Gillar

Kommentarer

 • 7 maj 2014 20:07
  kanske vinklad men det är så oerhört mycket som varit vinklat åt andra hållet de sista året så jag tyckte det var skönt med nåt som lyfte fördelarna med kolhydrater för en gång skull. dessutom så har jag brottats med detta jättelänge hur jag ska kunna vara tillräckligt skärpt när jag forskar och samtidigt gå ner i vikt. så nu att ändå se att jag inte inbillar mig är ett steg på vägen att hitta nåt som kan funka för mig tror jag. Det kan säkert vara individuellt också, Mosley uppfattar sig ju inte som mindre skärpt på sina fastedagar.
 • 7 maj 2014 20:02
  Lilltuss
  Såg den också.... bra tanke att jämföra - tyvärr tyckte den var alldeles för vinklad.
 • 7 maj 2014 22:28
  Lilltuss
  Finns massor av dieter som innehåller kolisar, så det blir nog inte ett problem för dig att hitta nåt. :-) Håller med. Det är nog individuellt vad man gillar/vad som funkar. Är själv gammal evighetsviktväktare... var nog guldmedlem i över 15 år. (!) Kör numera LCHF i kombo med 5:2 nu. Funkar finfint eftersom man inte blir hungrig på LCHF. :-) Lycka till! *PEPP*
 • 19 jun 2014 10:07

  Låter intressant, det programmet måste jag kolla på, på play. Tack för tips :)

Logga in för att skriva en kommentar.