icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
6 juli 2018 11:55
5

Skönt med motion

Det bästa med motion är att man så fort ser resultat. Nu har jag varit på gymet varje dag denna vecka, men börjat väldigt lugnt. Cyklar 45 min på en skön cykel med ryggstöd. Och så har jag gjort några få styrkeövningar. Jag är så mån om att inte paja ländryggen vilket så lätt händer så nu satsar jag bara på det som jag vet att ryggen klarar, vilket är promenader och cykling. Gäller att bygga upp kroppen långsamt. Och det har gått bra, jag har kunnat öka belastningen på cykeln lite grann varje dag, från väldigt låg nivå, men det är ändå så tillfredsställande att se hur jag förbättras varje dag. Och så har jag lyssnat på Hälsorevolutionen av Maria Borelius när jag är på gymet. En jättebra bok om antiimflammatorisk livsstil. Och maten går också bra, jag har varit stenhård med 1300 cal per dag. Första dagarna var jag så sugen och tyckte att det var alldeles för lite, men nu har magen redan börjat anpassa sig och det är inte lika svårt. Men min vanliga akilleshäl är ju att jag inte kan göra två saker samtidigt, så nu är det bara det här med kost o motion i huvudet på mig, och annat får jag inte gjort. Det är okej nu för jag har semester, men jag måste under sommaren hitta ett sätt att både få till kost och motion och jobba. Andra klarar det ju, jag måste ju också kunna fixa det. Är det några andra som har haft liknande problem och hittat lösningar får ni jättegärna höra av er. 

Gillar

Kommentarer

 • 6 jul 2018 13:37

  Bra jobbat! Jag har också problem med att jag bara "kan" fokusera på några saker åt gången och går all in så när jag håller på med viktminskning så tänker jag på kost och hälsa jättemycket och det mesta annat får stå åt sidan. Jobba gör jag ju men för det mesta bara på arbetstid. Är det så att du jobbar över mycket? Kanske du ska sätta mer tydliga gränser för arbete och fritid och verkligen boka in tid som motionstid och som någon annan här på matdagboken tipsade mig om att om man grubblar så ska man bestämma en tid när man får göra det men ingen annan tid. Min tanke är då att istället boka in en tid för att tänka över matplanering och planera in motionspass, tex max en halvtimme om dagen, mellan kl si och så och sen är det klart! Men det kräver säkert också sin övning.

  Senast uppdaterad 6 jul 2018 13:39

 • 6 jul 2018 21:16

  Ja det är en bra idé. Jag hoppas att jag ska kunna få in motion som en vana så att det sitter i kroppen att vilja röra sig varje dag även när jag börjar jobba. Tror att motion är nyckeln till att få maten att funka. 

 • 6 jul 2018 21:21

  Ja, tänk till att börja med bara 30 minuter om dagen för det fixar de flesta. 15 minuter och så vända. När man väl kommit ut vill man ofta gå längre och om inte så har man i alla fall gått 30 minuter.

 • 6 jul 2018 21:38

  Cyklar 45 min på gymet per dag nu och så promenerar jag en del de flesta dagarna också. 

 • 6 jul 2018 21:44

  Vad bra, då motionerar du mycket nu. Mitt tips är för de dagar/perioder när man kanske inte tycker sig ha tid eller orkar.

Logga in för att skriva en kommentar.