icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
28 september 2020 15:53
4

så har tiden sprungit iväg igen....

har inte varit här på drygt två veckor nu och det märks. portionerna blir större och alltmer slinker ner utan att jag tänker på det. så nu tänkte jag fokusera lite bättre igen. 

hösten är här, vardagen är här. 

mina stora frågor är: 

- hur ska jag träna nu när jag inte vågar gå på gym och dylikt och får alldeles får ont av att gå längre sträckor. 

- hur ska jag kunna hålla fokus på maten när jag jobbar och blir upptagen av detta

- hur ska jag orka att både laga mat till familjen och äta nyttigt själv. 

Kommentarer

 • 28 sep 2020 17:29
  paloma

  Jag kan inte hjälpa dig med alla tre frågorna för jag vet inte hur du tränar på gymmet, men motionscykel kanske är lättare än promenader. Lite hemmagympa med tyngder det kan man göra hemma...

  Men din sista fråga kan jag svara på hur jag gjorde och fortfarande gör, jag lagar samma mat till alla och så tar jag en lagom portion. På det sättet gick jag ner till målvikt.

  Att laga olika mat till dig och familjen blir jobbigt i längden det vet jag av erfarenhet, det var när jag började äta samma mat som dom andra som jag gick ner.

  Ju enklare du gör det desto lättare blir det att hålla i🙂

   

 • 28 sep 2020 22:26

  Jag tränar bara hemma. Något som jag upplevt som otroligt bra är "Gympa med Sofia" på svtplay. Verkligen ingen mesig "mjukgympa" som jag trodde innan jag provade. 🏋🏻

 • 29 sep 2020 08:45
  gittan52

  Jag gissar att du egentligen ställer frågorna till dig själv, men mitt svar är planering och samma mat till hela familjen smiley

 • 27 dec 2020 15:32

  Tack, jag har följt era råd att laga samma mat till hela familjen, hemmagympan har det dock blivit lite si och så med men försöker med regelbundna promenader på mjukt underlag. Alltid något men nu är ju ett nytt år snart här och med det nya möjligheter. 

Logga in för att skriva en kommentar.