icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
10 augusti 2020 10:26
6

rutin & disciplin

Bella skrev till mig att vad som hjälpt henne är rutin & disciplin. Jag ska försöka tänka på det. Idag börjar jag jobba, vi ska fortfarande mest jobba hemifrån, så det gäller att hitta fungerande rutiner nu. Torsdag till lördag så var jag bortbjuden, åt o drack alltför mycket och loggade inte. Men det betalade sig dyrt. Upp 1.7 kg från onsdag till söndag. Hur är det ens möjligt? Förhoppningsvis hade jag också samlat en del vatten. Det var det andra Bella skrev var orsak och verkan. Så sant. Nu gäller det att inte tappa fokus utan hitta tillbaks till planering, loggning, fysisk aktivitet. Det ska bli spännande att se vad veckovägningen på onsdag visar. Förhoppningsvis inte upp så väldigt mycket, men plus på vågen lär det tyvärr bli. 

Gillar

Kommentarer

 • 10 aug 2020 12:44
  monosc

  Rutin skulle jag säga är det som hjälper mig mest, att veta när och hur i förväg, då kommer resten på köpet.

 • 10 aug 2020 13:06

  Bra punkter. Bella är klok som en bok!

 • 10 aug 2020 13:15

  Monosoc vilka rutiner är det som bäst hjälper dig?

 • 10 aug 2020 15:19
  monosc

  Rutiner som hjälper mig hålla mig på rätt väg.

  Sätter på mig cykelkläderna direkt när jag vaknar (då måste jag ju cykla) laugh

  Har alltid en eller två bar i handväska/väska/ryggsäck när jag går ut (ifall jag blir borta längre än jag tänkt och slipper då köpa utemat)

  Matlådor, räddaren i nöden. (jag har som rutin att laga storkok på torsdagar för då har vi mat hela helgen och jag gör hellre annat än lagar mat när jag är helgledig)

  När jag kollar på tv går jag i reklampauserna och hämtar ett glas vatten samt går några varv runt huset. (stoppar tristess och småätande).

 • 11 aug 2020 23:01
  Bella50

  Tack ...kul att göra nån nytta härinne fortfarande.👏👏

 • 11 aug 2020 23:12

  Tack Monosc för bra o konkreta tips. och tack för Bella för att du som Lady G säger 'är klok som en bok'. 

Logga in för att skriva en kommentar.