icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
9 april 2014 08:43
4

resultat: plus 1,5 kg på 10 dagar

Det måste vara nåt slags rekord att lyckas lägga på sig 1,5 kilo på tio dagar. Det kan man kalla överätning (jag gillar det engelska ordet binge eating, men inte det svenska hetsätning för det stämmer inte in på mig så jag använder överätning istället). En haverikommission behövs och analys och rekommendationer för att undvika ytterligare haverier i den här storleken bör kommas upp med. Jag vet att den viktigaste faktorn var stress. Ska fundera ytterligare på det här. Nu är jag dock hemma igen och kan ha bättre koll på vad jag stoppar i mig och stressen lär gå ner så hoppas det får god effekt.

Kommentarer

 • 5 maj 2014 18:06
  Hur går det för dig? Hoppas allt är bra. Jag har precis också haft en sån där period, jättejobbigt men nu är det nya tag igen som gäller. Kom igen! Kämpa på! Pepp pepp! :)
 • 9 apr 2014 10:12
  Jag vet så väl hur det där är. Man tycker inte man stoppar i sig så mycket men sen visar vågen nåt helt annat. Jag äter också för mycket särskilt om jag är stressad, deppig å så.. Men det är bara att försöka ta nya tag, du vet ju att du kan gå ner i vikt. Och bakslag det har alla även om det känns trist och jobbigt just när man har det. Men det är det som är så bra med Matdagboken. Här är du inte ensamen och får stöttning och förståelse. Det för min del gör att jag kämpar bättre och mer faktiskt. Så klart att det får god effekt. Som du själv skriver så har du bättre koll nu på vad du stoppar i dig! Lycka till!!
 • 9 apr 2014 10:29
  Så länge du funderar över vad som blivit tokigt för din del och försöker komma på lösningar för att inte hamna där igen så är du på en riktigt god väg :) Att inte deppa ner sig över sina snedsteg är det bästa man kan göra för att lyckas!
 • 9 apr 2014 13:17
  Alla får vi våra bakslag och jag tror säkert stressen har en del med det att göra, så är det för mig iallafall. Se till att lägga in allt du äter i matdagboken så har du koll på det och lättare kan se vad du ska göra för att ändra det. Lycka till och massor av pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.