icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
1 september 2014 09:09
1

Promenader

Det går bra med promenaderna. Jag är så glad att jag lyckas få till över 10000 steg per dag nästan varje dag. Så det fungerar, i alla fall när jag mår så bra fysiskt som jag gör just nu. Däremot går det si o så med maten. Jag har lätt att äta för mycket, speciellt nu när jag är i Sverige och har gäster eller är bortbjuden mest hela tiden. Men jag hoppas att regelbundna promenader kan hjälpa mig att ändå gå ner i vikt. Jag tänker att om jag i alla fall hälften av dagarna kan äta mindre än jag förbränner och resten av dagarna ligger plus minus noll så borde det bli minus i det långa loppet. För det som jag märkte när jag förde in vad jag åt var att om jag går 10000 steg om dan så förbränner jag lika många kalorier som jag äter de dagarna jag äter mycket. Så det är ju skönt. Men imorgon bär det av hem igen och då ska det bli gymtid och sallader och inte så mycket vin och smarrigheter igen så då kan det förhoppningsvis bli minskat intag igen.

Nu på höstens agenda står att skriva ihop 3-4 artiklar. Så sista veckan har jag läst en hel del om hur man ska komma igång och lägga upp skrivandet. Alla verkar vara överens om att producera ny text är krävande och det bästa är om man gör det två timmar per dag och helst på förmiddagen när hjärnan är som mest alert. Jag ska testa att göra precis så och det gör ju också att jag kan äta i stort sett vad jag vill under tiden jag skriver, jag vill ju gärna ha nåt att knapra på då, för det är bara två timmar och på fm. Resten av dagen ska man ägna åt annat jobb, exempelvis att redigera texten. Men det kräver ju inte alls lika mycket tankemöda så då blir det förhoppningsvis inte så jobbigt att äta hyfsat nyttigt.

 

Gillar

Kommentarer

  • 1 sep 2014 15:05

    Bra jobbat med promenaderna, forsatt pepp!

     

    :-)

Logga in för att skriva en kommentar.