icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
26 mars 2014 10:49
4

oj, oj, oj nu är det upp istället för ner på vågen

Jag har ingen annan att skylla på än mig själv! Jag har haft besök och har ätit goda franska luncher, både två och trerätters. Och dessutom så har IKEA svenskt lösgodis.... Ja, ja. Det är som det är. Vågen stod åter på 79,9 kg. Nu är det TRE veckor kvar till påsk och FYRA kilo att gå ner för att klara mitt mål. Hm. Det innebär 1,3 kg per vecka och i snitt 1300 cal mer i förbränning än jag förbrukar per dag. Det blir inte lätt.... kanske inte ens möjligt... men om jag i alla fall har kvar målsättningen så kanske jag klarar en del av det. Hur kan jag klara av det? Långpromenader, gym när jag blir kvitt förkylningen, många dagar med halvfasta. En dag i taget. Och fokus! Det är fokus som är den stora utmaningen nu. Det händer så mycket runt mig och jag har mycket att klara av arbetsmässigt och då brukar jag ha svårt att fokusera på vikten. Hur klarar ni andra att hålla fokus på mer än en sak samtidigt?

Kommentarer

 • 26 mar 2014 11:20
  För mig är det viktigt att hitta mat jag tycker är god, enkel och nyttig. Det behöver inte kosta mer eller vara krångligare. Kämpa med att välja salladen på lunchen istället för den krämiga pastan, du kommer antagligen vara mer skärpt på jobbet efter något fräscht än efter en matkoma. Åk inte till IKEA ;), sätt upp belöningsmål till påsk som är mer spännande än maten du sätter i dig.
 • 26 mar 2014 11:23
  Tack Marie, bra förslag! Belöningen att vågen står på 76 kg skulle vara den bästa belöningen i sig. Då vet jag att många av mina kläder sitter mycket bättre, jag känner mig lättare o smalare o snyggare.
 • 26 mar 2014 11:27
  Känner samma själv med mina egna mål, låter fint! Jag tror säkert ditt sockersug och vilja att äta trerätters kommer minska något om du kör dina fastedagar - ofta brukar det vänja av kroppen med onyttigheter.
 • 26 mar 2014 11:37
  Mm, jag ha ju varit i Afrika sex veckor och där var ganska begränsat utbud av mat, det mesta smakar likadant, så jag tror att jag hade ett uppdämt behov av att äta mat som smakar olika. Nu har förhoppningsvis det behovet lagt sig....

Logga in för att skriva en kommentar.