icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
14 augusti 2019 11:47
9

Nya mål

Nu har jag funderat över hur jag ska få hösten att fungera och tänker testa detta de kommande fyra veckorna och sen utvärdera hur det gick: 

- Ligga på ett snitt på 1200-1300 kalorier per dag men äta mer de dagarna jag behöver god mental skärpa , då kan jag gå upp till 1700 kalorier, och mindre andra dagar. Fortsätt äta mat jag mår bra, dvs anti-inflammatorisk kost, mycket vegetariskt, grönsaker, fisk, bra fetter och grönt te. 

- Ät fyra gånger per dag, som jag vet jag mår bra av, och försöka få 12 timmar fastefönster per dygn. 

- De dagar jag äter mer ändå inte äta snabba kolhydrater, utan tänka GI-kost.

- Testa att ha 1-2 fastedagar i veckan där jag ligger på 800 kalorier. 

- Vara jättenoga med att logga all mat och varje vecka analysera vad jag ätit, hur det har funkat, vilka lärdomar jag kan ta med till nästa vecka

- Försöka komma igång att träna utan att kroppen pajar igen. Jag ska testa att gå i varmvattenbassäng med viktbälte, träna överkroppen på gym och promenera på skogsstigar och grusvägar.

- Packa bilen så där alltid finns bad- och träningskläder. (Och kassar till mathandlingen så jag inte alltid behöver köpa nya plastkassar och känna mig som en klimatbov)

- Jag ska testa att träna direkt efter jobbet två dagar i veckan. Förslagsvis samma dagar som jag ätit mer för jag behövt det för hjärnan, för då har jag också tillräcklig ork till ett träningspass. Och sen se om jag kan promenera eller göra något annat på helgen också. 

- Boka in tid till sjukgymnast regelbundet 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 aug 2019 13:03

  Det jag har lärt mig är att om jag ska orka i det långa loppet kan jag inte äta för lite när jag arbetar. Dels är jag mer aktiv då fysiskt, men jag behöver också vara mer skärpt. Så då får viktminskningen gå lite långsammare.

 • 14 aug 2019 13:22

  Hur mycket och vad har du ätit när du jobbat? Hur gör du på helgerna? Du verkar ju lyckats gå ner mycket i vikt så det vore toppen om du vill dela med dig om vad som funkat för dig. 

 • 14 aug 2019 17:35

  Jag hade så mycket att gå ner i vikt så först låg jag runt 1600 kalorier, samma vardag som helg. Hemmagjord lunchlåda på jobbet. När jag hade gått ner en hel del så var jag tvungen att minska till 1400 kalorier för att viktminskningen skulle fortsätta. Jag promenerade ungefär en timme per dag, det gör jag fortfarande. Vissa veckor åt jag för jämvikt för att sedan orka satsa lite hårdare igen. Efter att ha nått målvikt kan jag äta runt 1800 kalorier per dag för att hålla vikten förutsatt att jag promenerar en timme per dag. Jag äter vegetarisk lågkalorikost med mycket grönsaker men har under hela resan ätit något sött/ guldkant på kvällen för att känna att jag inte offrar något. En After eight, en liten kaka eller lite glass. Vet att biggest loser körde samma upplägg, de fick äta lite guldkant varje dag. Kanske inte passar alla, men det passar mig.

  Som lägst har jag ätit 1200-1300 kalorier per dag under kanske en vecka, men mer klarar inte min kropp - sedan får jag öka upp till 1500-1600 kalorier och acceptera att viktminskningen tar längre tid.

 • 14 aug 2019 17:41
  Monqi

  Vilken fantastiskt bra plan! Jätteskönt att göra en plan och följa så gott det går, då har man något att gå efter och det gör det hela lättare!

  Du grejar det här! yesheart

 • 14 aug 2019 18:57

  Tack för bra beskrivning medlem16. När du åt 1400 o promenerade en timme per dag hur mycket gick du ner i vikt då? Loggade du hela tiden? Guldkant låter bra! 

  Senast uppdaterad 14 aug 2019 18:57

 • 14 aug 2019 19:52

  Jag registrerade allt hela tiden, både mat och motion. Jag gick ner i snitt 0,6 kg/ v på ett ungefär - mer vissa veckor och mindre andra veckor. 

 • 14 aug 2019 21:22

  Vad var dina största svårigheter och hur löste du dem? Hur går det att hålla vikten? 

 • 15 aug 2019 00:19

  Största svårigheten var nog att jag en period var trött och bara åt mackor när jag kom hem hungrig efter jobbet, vilket gjorde att jag inte höll mig mätt under kvällen. Så då började jag göra inte bara lunchlådor utan även middagslådor som fanns redo i kylen. Gjorde det på söndagen innan arbetsveckan. Och alltid ha en färdig sallad i kylen.

  Det är nästan mer jobb med att hålla vikten än att gå ner i vikt. Min målvikt är i spannet 68-72 kg vilket jag höll i över 1.5 år, sedan gick jag upp några kg då jag försökte sluta kostregistrera allt jag äter. Så i nuläget väger jag runt 74 kg och skulle gärna gå ner typ 2 kg, för de sitter i vägen på magen. Kläderna går på, men det blir en lite obekväm valk som jag inte gillar. Så nu kostregistrerar jag allt igen.

 • 15 aug 2019 06:42

  Tack igen för bra beskrivning. Och så bra jobbat, imponerande!

Logga in för att skriva en kommentar.