icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
25 juni 2019 08:06
1

Ny klänning och långsam viktnedgång

Ska på fest i helgen och beställt en klänning som kom igår. Den är solgul och fin, men jag ser verkligen inte så smal ut i den men tänker ha den ändå. Ska se om jag kan köpa nån shaping underklänning och kanske kan jag gå ner ett par cm i midjan tills på lördag. Solade igår också och bara att ha shorts etc gör att jag blir mer medveten om min kropp. Tänk så skönt det hade varit att känna sig smärt, och ha en fin midja. Är fortfarande lika övertygad om att jag behöver fortsätta med diet och att gå ner i vikt men den här andra veckan går det betydligt långsammare. Första veckan gick jag ner 3 kg. Hittills sen i fredags har jag gått ner 0,8 kg men igår hade jag inte gått ner alls och tills idag var det bara 0,1 kg. Men jag vet ju att det troligaste är att jag går ner 1 kg eller max 1,2 kg per vecka med den här dieten. Så jag vet att jag ska vara nöjd och nu hade jag gått ner en cm i midjan också. Men det är väldigt tydligt att så fort jag blir mer stressad och jag inte ser samma resultat på vågen så svajar motivationen. Men jag läste nånstans att för varje kg ner på vågen går blodtrycket ner med en enhet. Så det i sig är motivation. Och så min höft - ett kg på vågen är 3 kg på höften sa min sjukgymnast. Måste komma ihåg att detta är min sjukvårdsbehandling. Lika viktig som annan behandling. 

 

Gillar

Kommentarer

  • 25 jun 2019 13:23

    Vad kul med en ny klänning! Visst är det så att man blir mer motiverad vid snabba resultat men det går inte att gå ned snabbt hela vägen tyvärr. Man måste ha lite tålamod och inte ge vika och tänka att det är huvudsaken att fortsätta på sin plan, vikten stannar lite ibland men så kan det hoppa raskt nedåt igen. Precis som du säger så kan det istället märkas i cm och för varje kg så blir det hälsovinster så försök fokusera tankarna på att din hälsa kommer att bli bättre, precis som du nämnde. Jag vet ju själv hur det är, inte alltid så lätt men jag är säker på att du kommer att fixa det! Kämpa på! 

Logga in för att skriva en kommentar.