icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
14 juni 2019 21:26
1

Nu är det dags

Äntligen är alla stora och svåra saker levererade på jobbet, så nu kan jag jobba i lugn och ro. Så det bör inte bli någon ny jobbstress förrän i september så nu har jag chansen att satsa några veckor på mig själv. Och så har jag dragit på mig högt blodtryck och trokanterit, ett ord jag lärde mig häromdagen och som behöver inflammation i muskelfästen vid höftböjaren. Så precis som förra sommaren när jag börjar träna kommer det ett bakslag. Men nu vet jag i alla fall vad det är. Minskad belastning, sjukgymnastik och viktminskning! sa läkaren att jag behöver. Så nu är det det inget att fundera på längre. Men eftersom det uppenbarligen inte går att nöta på med promenader gym eller annat så behöver viktminskningen främst komma från minskat kaloriintag. Så nu tänkte jag hänga på dig Mosel och satsa på Mosleys 800 cal per dag i 8 veckor plan. Hur gör man? Har du några bra tips? Idag landade jag i alla fall på 900 så ganska nöjd. 

Gillar

Kommentarer

  • 14 jun 2019 22:10

    Hej, tråkigt att höra att du fått högt blodtryck och inflammation men bra att du nu har lite lugnare i sommar. Jag har kört 800 kcal helt själv och googlat antal kalorier och satt ihop med vad jag vill äta varje dag så jag tar en stund och planerar och noterar antal kcal och respektive livsmedel och mängd  men det finns ju tips på menyer bland annat om jag förstått det rätt här på matdagboken så börja gärna där. Det är främst medelhavskost som "ingår" men egentligen kan man väl äta vad man vill, bara det blir ca 800 kcal per dag och att det blir varierat, så man får i sig alla näringsämnen. Annars finns det också andra hemsidor med tips om du googlar. Jag gör annars som vanligt när jag försöker gå ned i vikt att jag äter mer grönsaker och frukt och promenerar dagligen. Något jag börjat äta mera av är kokta ägg som har få kcal och är mättande. Jag har börjat koka ett gäng ägg och ha redo i kylskåpet om man snabbt behöver något. Om man kan hålla 800 om dagen funkar det bra, man går ned rätt mycket. Det gäller att äta regelbundet och dricka mycket vatten. Om man blir extra hungrig och frestad är det bra om man tänkt ut något man får äta, bättre att fuska med nyttiga livsmedel. Jag har själv fuskat en del (tyvärr ) och mest med onyttiga saker... men bara man fortsätter så har det ändå gått åt rätt håll så jag är ändå nöjd. 900 kcal är ju helt ok, jag är inte heller så exakt, ibland äter jag mer ibland mindre. 

    Lycka till! smiley

    Senast uppdaterad 14 jun 2019 22:18

Logga in för att skriva en kommentar.