icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
20 juli 2019 13:49
6

Nått 32% av mitt viktmål

Nu är det lite segt. Jag går ner i vikt men det går långsamt. Försöker hitta motivation för att inte ge upp. Är ju lite nördig med att räkna, så nu räknade jag ut att jag har nått 32% av mitt viktmål. För ett tag sen var det 30%. Det går långsamt men det går framåt. Jag brukar alltid tycka det är så segt fram till halvtid vad det än gäller, så nu hoppas jag att efter halvtid ska kännas lättare. Dit är det 4,6 kg kvar. Det ska kunna vara möjligt även om det kommer ta längre tid än jag hoppades. Och om mindre än ett kilo är jag inte längre fet utan bara överviktig enligt BMI. Det gäller att ha mängder av delmål. Men jag njuter inte av sommaren som jag brukar. Jag är upptagen av att logga o planera vad jag ska äta. Kan inte bara slappna av o njuta av mat o sol o semester. Men det är som det är. Jag måste ner i normalvikt. Känner att jag börjar bli lite nedstämd, så jag behöver ta tag i det. Men idag tillåter jag mig att bara göra ingenting. Ibland hjälper det också. 

Gillar

Kommentarer

 • 20 jul 2019 14:29

  Grattis  till uppnådda mål på vägen mot normalvikt. Vet inte vad du har för tidsplan men om man har mycket att gå ner ( vilket jag hade) sådan man behöva några jämviktsperioder på vägen. Då man äter för att hålla jämvikt och samlar kraft inför resten av viktminskningen

 • 20 jul 2019 17:24

  Grattis så mycket!  Hoppas du kan se hur mycket du redan har lyckats med och vilka vinster det ger för utseende och hälsa.

 • 20 jul 2019 19:47
  gittan52

  Här har du en siffernörd till wink

  Vad är normalvikt för dig?

  När hade du senast den vikten du nu vill ner till?

  Rådet från Medlem16 tycker jag är utomordentligt bra. Det är nog få förundrat att gå ner i vikt vecka efter vecka till målvikten är nådd. yes

 • 20 jul 2019 20:54

  Tack för era råd, jag vet att ni har rätt att det måste få ta tid. Jag vill ner till 67,5 kg vilket jag vägde när jag fyllde 30 och 40 år. Så det var tio år sen, men mitt första delmål är att komma under 80 kg. Dit är det knappt fem kilo. Sist jag var nere på den vikten var fem år sen. Då är jag halvvägs och kommer ha mindre ont i fötterna och kanske höften också. Anledningen att jag känner att jag har bråttom nu är att jag är ledig några veckor till och har chans att fokusera på viktminskningen. Jag vet av tidigare erfarenhet att det kommer att bli mycket svårare när jag börjar jobba. Jag är jätteorolig för hur jag ska få ihop både jobb och viktminskning. 

 • 21 jul 2019 11:23

  Glöm inte att njuta av var du är nu och vilket arbete du har gjort hittills. Njut av resan inte bara av målet. Själv har jag stupat flera gånger på grund av att jag bara sett framåt och på målet och inte upplevt här och nu. Jag älskar också planering och siffror, staplar och diagram men samtidigt är de inte JAG inte sanningen, de är bara statistik. Titta på dig själv, känn dig själv och lev i dig själv, lär känna den du är nu så att du inte tappar bort dig själv. heart

 • 21 jul 2019 11:25

  Tack Kicki, ska försöka med det! 

Logga in för att skriva en kommentar.