icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
5 februari 2014 13:33
9

Mitt första blogginlägg

Tänkte väl aldrig att jag skulle börja blogga, men nu har jag surfat runt och läst på andras bloggar och blev inspirerad. Är jätteglad att jag hittat hit till Matdagboken och hoppas det ska vara vad som behövs för att jag ska kunna nå mina mål. Jag har gått ner förut på egen hand, men alltid gått upp det igen och sen lite till. Nu vill jag som jag skrev i presentationen en gång för alla komma ner till min målvikt och lära mig att hålla den. Jag ska testa 5:2, jag tror det kan funka för mig som älskar god mat och som inte orkar mäta o väga all mat hela tiden. Förutom att jag älskar god mat så äter jag för att hantera mina känslor. Jag har också en motivation som kommer och går, ena dagen är detta med viktminskning prio 1 för att nästa dag komma långt ner på listan. Jag har börjat på ett gym här i närheten och det trivs jag jättebra med. Känner att jag orkar lite mer för varje gång. Och så försöker jag gå en halvtimme per dag. De sista veckorna har fokus varit på att komma ner under 80. Jag är nästan där: vågen stod på 80,1 kg imorse. När jag är under 80 får jag mindre ont i fötterna av mina promenader så det är en bra sporre. När jag väl är under 80 är målet att gå ner ett par kilo per månad. På måndag åker jag till Afrika i sex veckor, jag är engagerad i ett projekt där och så gör jag min forskning där också, så det blir en utmaning att inte helt tappa taget om viktminskningen under den perioden. De sista veckorna har jag mest fokuserat på min viktminskning och halkat efter med mina studier så jag måste hitta ett sätt att kombinera båda.

Kommentarer

 • 5 feb 2014 13:37
  Heja heja! Vad häftigt med Afrika - vad forskar du om? :-)
 • 5 feb 2014 13:37
  oups
  Önskar dig lycka till med både vikten/hälsan och i Afrika. pepp
 • 5 feb 2014 13:39
  Tack för peppen, jag forskar om hur det går för gatubarn som återvänder hem till sina familjer eller släktingar efter att ha fått stöd av ett lokalt projekt.
 • 5 feb 2014 13:43
  oups
  Det tror jag är både viktigt och intressant.
 • 5 feb 2014 13:52
  Pepp pepp! :)
 • 5 feb 2014 14:08
  Wow, vad intressant! :-)
 • 5 feb 2014 15:31
  Härligt, fortsätt blogga!!
 • 5 feb 2014 17:17
  Det var ett intressant projekt. Jag stöder Världens Barn genom Unicef, men kan ju bara hoppas mina små-slantar gör nytta. Du får se på plats hur många barn har det. Och välkommen hit.
 • 5 feb 2014 19:19
  lenaek
  Pepp!!!!!

Logga in för att skriva en kommentar.