icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
6 oktober 2014 14:47
7

mer proteiner ska det bli

som jag skrev i ett tidigare inlägg så visade ju vågen på gymet att jag framför allt gått ner i muskelmassa. Idag vägde jag om mig och idag tror jag att vågen stämde bättre. Av de 2,9 kg jag gått ner har 1 kg kommit från fettet. Det är ju för lite, så nu gäller det att hitta sätt att bygga upp musklerna o bränna fettet. Är det några av er som har bra tips?

Vad jag själv kommit fram till när jag googlat runt är att jag bör öka proteinintaget. Det har nog legat ganska lågt för jag har ätit ganska lite och mest vegetariskt, vilket jag fysiskt mått väldigt bra av. Så det blir en utmaning att få i mig tillräckligt med proteiner på ett sätt som kroppen mår bra av. så idag kollade jag runt i affären och det får nog bli fisk av olika slag, ägg och mager ost. Hittade 5% brieost i hyllan. Det passar mig bra för jag vill ju ligga lågt på kaloriintaget.

Jag ska också testa att minska på kortisonet från 5mg till 3mg, hoppas att det kan räcka.

Har ni några andra förslag på hur man får minus på fettet och inte musklerna?

Kommentarer

 • 6 okt 2014 15:57

  Tung styrketräning + mkt protein, ca 2g per kg kroppsvikt, och inte alltför stort kaloriunderskott är det som gäller. Kör du mkt konditionsträning kan du testa att minska på den också.

 • 6 okt 2014 16:05

  tack ladyfat, 2g per kg kroppsvikt låter väldigt mycket, det innebär 160 g per dag. kan man få i sig så mycket? jag tar långa promenader räknas det som konditionsträning?

 • 6 okt 2014 16:48
  lflickan

  Det är väl olika från person till person och särskilt om man ligger på kcalunderskott men 2 g/kg kroppsvikt är inte jättesvårt att få i sig. Sen är det viktigt att du tänker på att kombinera dina proteiner rätt om du äter mestadels vegetariskt, ett tips är spannmål+baljväxter. De kompletterar varandra bra.

 • 6 okt 2014 16:54

  tack för svaren, jag ska försöka få i mig mer proteiner, jag hade tänkt jag skulle öka till 80 g per dag... men det verkar ju inte räcka så jag får göra ett försök att hamna högre. jag vill ju helst tappa ca ett kilo i veckan, om jag vill tappa såpass mycket är det ofrånkomligt då att en hel del av det blir tappad muskelmassa? kan jag i så fall hämta igen det senare? hur tycker ni att man ska lägga upp träningen? jag gillar mina promenader och kan också köra lite vattengympa o styrketräning, men jag vet inte om min kropp klarar tung styrketräning, jag tänker att jag måste vänja mig långsamt för att undvika skador, har ganska stora problem med ryggen.

 • 6 okt 2014 17:01
  lflickan

  Jag skulle satsa på att gå ner lite långsammare så slipper du tappa så mycket muskler och kroppen och knoppen hänger lättare med.
  Tung styrketräning behöver inte var så tunga vikter, de ska vara tunga för dig, det är då de ger effekt. Du kan även köra med lite lättare vikter men då skre inte samma muskeltillväxt.

 • 6 okt 2014 17:31

  Jättebra poäng där Ilflickan - tung styrketräning för dig, det ska kännas tungt men inte mer än du klarar av. Och det är svårare att lägga på sig muskelmassa man tappat i efterhand än att bibehålla den man har vid viktnedgång, så jag skulle också satsa på att ta det lite långsammare. Promenader är alltid bra, det bryter inte ner musklerna på samma sätt som ex spinning eller löpning. Om du gillar upplägget med promenader, vattengympa och lite styrketräning tycker jag du ska fortsätta med det. :)

 • 6 okt 2014 17:44

  Tack igen, guld värt med så snabb feedback! Jag tror att om jag känner mig själv rätt så lyckas jag inte så bra som jag hoppas så jag fortsätter mentalt tänka ett kilo per vecka så kanske det blir ett halvt kilo. Jag blir alltid lika förvånad av hur oerhört mycket jobb som krävs för varje kilo ner när ett kilo upp går utan att man ens märker det....

Logga in för att skriva en kommentar.