icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
15 juli 2019 06:36
2

Måndag morgon - tillbaks i selen

Nu är det måndag morgon och jag kommer jobba hemifrån den här veckan. Bara att försöka sätta igång arbetshjärnan igen. Ska också fokusera på viktminskningen igen. Har legat på 1200-1400 per dag sista veckan efter det att jag fick känningar av gallan. Men då går jag ju inte ner nånting verkar det som och det är så tråkigt så nu gör jag ett nytt försök att dra ner tilll 800-1000 cal per dag så hoppas jag att kroppen klarar det. Vill ju SÅ gärna ner under 80 kg och dit är det fem kilo kvar. Efter det kan jag tänka mig en långsammare viktminskning men dit ner vill jag så snart som möjigt. Om jag går ner 0,9 kg per vecka borde det gå på 6 veckor. Och överallt jag läser så står det är säker att gå ner 0,5-1 kg i veckan. 

Har inhandlat en slimming kräm och tycker tack och lov att huden på magen verkar strama upp sig. Kanske den hade gjort det utan krämen men oavsett anledning är det en lättnad att det verkar gå åt rätt håll. Såg framför mig en tom hudpåse som hängde och slängde längst ner på magen. 

 

 

Kommentarer

 • 15 jul 2019 07:59
  gittan52

  Jag tror absolut att du kommer att gå ner i vikt även om du ligger på 1400 kcal/dag! Men det tar längre tid. Varför har du bråttom?

  Är det inte positivt bara att se ett minusresultat varje vecka, oavsett vilken siffra som står efter? smiley

  Jag vill också ner under 80 kg, en vikt jag inte haft på säkert 30 år. Kanske är det inte ens möjligt men jag provar i alla fall. Skillnaden med mig är nog att jag egentligen är i mål, viktmässigt, men jag vill ändå se om jag kan passera den gränsen.

 • 15 jul 2019 09:22

  Jo jag tror också att jag kommer att gå ner om jag ligger på 1200-1400 cal per dag och det är vad jag tror jag kommer lägga mig på när jag börjar jobba i mitten av augusti. Men den här sista veckan har jag stått still eller gått upp lite på det intaget. Eftersom jag nu har fyra lugna veckor när jag varierar att ha ledigt och jobba hemifrån så kan jag fokusera på vikten. Jag har försökt sen 2013 att mestadels lägga mig på runt 1400 men så fort jobbet blir hektiskt så tappar jag fokus, slutar logga och sen whops har jag gått upp allt igen. Nu måste jag gå ner för hälsoskäl och de här sommarveckorna är en bra tid att satsa lite mer fokuserat på det. Sen hoppas jag att kroppen ska ha vant sig vid mindre mat så när jag börjar jobba att jag kan hålla kvar i 1200-1400 per dag. Eftersom min kropp trilskas så mycket så kan jag inte träna speciellt mycket innan jag får nåt allvarligt problem så träning får bli sjukgymnastik, lite styrketräning och förhoppningsvis några korta hit där jag får upp flåset, men jag kommer inte kunna promenera 10000 steg om dagen, det funkar tyvärr inte, så jag kan inte gå ner i vikt genom att motionera mer. Kanske kan kroppen bli i bättre form så att det funkar längre fram men just nu funkar det inte. 

Logga in för att skriva en kommentar.