icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
22 juni 2019 10:13
3

Lyckades hålla dieten igår också

Jag planerade i förskott exakt vad jag skulle äta vid alla måltider igår och lyckades hålla mig till det. Det känns bra att kunna ägg och sill till frukost, sen äta midsommarlunch med familjen med sill och potatis, jordgubbar och ta ett glas vin med de andra, sen äta grillat kött, sallad och tzatiki med de andra på kvällen och ändå bara landa på 850 kalorier. Och så hade jag gått ner ytterligare ett halvt kilo tills idag. Det känns nästan som trolleri. Och måttbandet visar inte så stora skillnader än, så ibland tror jag att vågen visar fel, men kanske hinner måtten inte riktigt med vikten. Förhoppningsvis så när vikten slutar gå ner så fort kanske jag kan glädja mig åt minskat midjemått istället. Och idag har jag bjudit vänner på sillunch så jag jag kan äta vidare på sillen idag. Det gör också att det inte var så svårt att inte få ta om igår för jag tänkte att de andra sillsorterna kunde äta idag. 

Jag kan inte låta bli att reflektera över hur jag tänkt förut, kanske köpt nån detoxkur eller nåt som skulle öka förbränningen, tänkt att jag måste motionera mycket, tänkt att jag inte ska äta av det eller det etc etc. Och så är det så enkelt att bara regga alla kalorier och se till att de blir betydligt färre än förbränningen. Inget annat verkar behövas. Och jag tycker verkligen inte att det svårare att äta 800 kalorier per dag än 1300 som jag kanske lagt mig på förut. För det jag tycker är krångligt är planering, vägning, loggning. Och så passar det mig bra med 4 jämnstora måltider per dag med fyra timmars mellanrum. Jag tror verkligen att jag bestämt mig nu för att säga till alla att nu har läkaren sagt att jag måste gå ner i vikt så nu går jag på diet och äter kanske inte exakt som er andra hjälper mig så mycket. Att jag tillåter mig själv detta. 

Gillar

Kommentarer

 • 23 jun 2019 08:06

  Bra gjort och visst är det härlig när man ser att det funkar?! Visst är det jobbigt att planera men när man gjort det ett tag och har uppgifterna sparade går det fortare. Det är bäst att planera och förbereda i förväg när man inte är hungrig så funkar det rätt bra. Det är väl en bra idé att berätta för andra om det är så att du ska dela måltiderna med dem så du slipper att de trugar.

  Jag själv ska resa hem till mina föräldrar om några veckor då det är födelsedagsfirande och det ska bli en stor utmaning för mig för de brukar aldrig lyssna om jag säger att jag ska äta sunt utan bjuda på mat och fika hela tiden. Det är svårt när man bor hos dem flera dagar, ibland veckor på semestern. Men nu vägrar jag gå upp i vikt under besöket då jag kämpat så för att gå ned de här kilona så jag tänker handla mitt eget om nödvändigt och vara envis och äta som jag planerar. Fortsatt lycka till! 

 • 23 jun 2019 09:49

  Hej, för min del är det lättare nu när jag kan säga att läkaren har sagt att jag behöver gå ner i vikt. Och jag hoppas att det kan göra det lättare att fortsätta hålla mig till min diet även när jag väger mindre och det inte är så tydligt för andra att jag behöver fortsätta ner i vikt. Ja planera i förväg verkar vara ett måste. Och så försöker jag alltid ha en måltidsbar i väskan om jag är ute och blir jättehungrig och inte hittar några bra alternativ. 

 • 23 jun 2019 11:46

  Ja, det ger större respekt om man säger att det är läkarens order. Jag har sagt att jag äter sunt för hälsans skull, för att jag är överviktig och vill gå ned i vikt, men då säger folk bara nej då, du är inte överviktig (fast jag är det) och så trugar de ändå och säger du kan väl göra ett undantag idag. (Nej, det vill jag inte, men ibland blir frestelsen till sist för stor) Ja, det är bra att ha med sig något i väskan om det är akut. Jag brukar ha frukt. 

  Senast uppdaterad 23 jun 2019 11:48

Logga in för att skriva en kommentar.