icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
28 november 2018 06:21
4

Lite neråt

Mitt viktmål för födelsedagen kommer jag inte nå överhuvudtaget. Det är nog första gången jag sätter ett riktigt mål för någonting som jag sen inte klarar av att fixa. Det känns väldigt tråkigt. Födelsedagen två veckor bort. Viktmålet 21 kg bort. För att nå samma vikt som förra födelsedagen så behöver jag gå ner 2,8 kg så jag lär inte ens nå dit.... 

dessutom går mitt blodtryck och kolestrol upp så ännu större anledning att gå ner i vikt.... 

och så har tre av mina vänner lyckats gå ner rejält i vikt i år, så då är det lätt att känna sig ännu mer misslyckad...

Men jag har i alla fall gått ner lite de sista veckorna så det går åt rätt håll. Fast det känns som en klen tröst just nu. Nu gäller det bara att inte ge upp utan att hitta ett sätt att nå målet, så småningom. Måste hitta en strategi som kan fungera.... men hur....  

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 nov 2018 07:54
  gittan52

  Många av oss sätter nog för höga, och orealistiska, mål.

  Jag vet att många rekommenderar att vi sätter mål på vikten och ett slutdatum. Med åren har jag, i alla fall för egen del, insett att det fungerar bättre för mig att sätta mål på t.ex. kaloriintag, antal steg/dag, nolltolerans mot godis, och sedan se vad resultatet blir när jag ställer mig på vågen.

  Den enda vi kan jämföra oss med är oss själva. Visst kan vi ha andra som förebilder, men bara så länge vi inte känner oss misslyckade eller får dåligt samvete för att vi själva inte är lika ”duktiga” som dem.

 • 28 nov 2018 09:07

  När jag började min viktresa i maj satte jag upp som mål att bli klar innan jul. Nu har jag gått ner 11 kg och har 4 kg kvar som jag inte kommer hinna gå ner tills dess. Det är bara att acceptera att det tar den tid det tar. Så länge jag går ner i vikt så försöker jag vara nöjd. Som Gittan skriver ovan, fokusera på det du gör snarare än resultatet. 

 • 28 nov 2018 09:39

  Bra input, men jag har ju satt upp mål om kaloriintag, träning etc etc men har ju fallerat alla de också. 

 • 28 nov 2018 10:04

  Visst har vi alla olika mål och olika anledningar för målet, och datum när vi ska vara i mål.

  Se nuvarande resultat som ett delmål, och fortsätt att kämpa på. Du kommer att fixa att nå målet, men det tar endast lite mer tid. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.