icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
9 december 2016 06:52
5

Kickstart dag 4

Det är märkligt med vågen, nu tog den ett rejält skutt uppåt! Vägde imorse 89,2 (+0,5). Funderar på varför, men tror att det mest har med kroppen att göra. Jag åt igår under det jag förbrände, det är jag säker på, men viktnedgången tidigare i veckan var ju för stor i förhållande till det jag åt så det är väl vätska som kommer och går. Med det jag äter och tränar borde viktnedgången vara ca ett kilo i veckan. Jag får nog nöja mig med det. 

Dagens kickstartuppgift var att skriva fem positiva saker med att tappa vikt och lägga om livsstil:

1. Jag kommer att må bättre, bland annat kommer jag inte få ont i fötterna när jag går (det brukar gå över när jag är under 80 kg), och jag kommer minska andra riskfaktorer som kommer med övervikt.

2. Jag kommer vara rörligare och smidigare, nu känner jag mig tung och klumpig, ex när jag ska i och ur stolar, ner på golvet etc. 

3. Jag kommer känna mig mer som mig själv när jag är smalare igen, nu blir jag förvånad över hur stor jag är. 

4. Det kommer vara så mycket roligare att köpa kläder och göra sig fin igen. 

5. När jag är ute med min man och mina vänner kommer jag inte hela tiden behöva känna att jag är störst.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 9 dec 2016 07:08

  Pepp, pepp! smiley

 • 9 dec 2016 07:08
  Bella50

  Bra att skriva ner fördelarna 👍 

  Mät dig på några ställen,  så du inte blir förtvivlad över siffrorna på vågen, när du tycker de borde visa mer minus.

  Kroppen är en konstig manick ibland.

  Ha nåt klädesplagg (typ byxor) som måttstock också. Lycka till 👍

 • 9 dec 2016 07:56
  Wancai

  Bra positiva fördelar du skrivit ned.  Jag läser dem och tar in, det behöver jag.

  Håller med att inte stirra på vågen, att mäta är bättre bevis.  Lycka till.

 • 9 dec 2016 08:23
  paloma

  Det spelar stor roll vad man äter, en del mat binder mer vätska. Det är inte alltid en fördel att äta mindre än man förbränner. Hur många kalorier äter du/dag?

 • 9 dec 2016 08:57

  Jag ligger inte så lågt, mellan 1300 och 1500. 

Logga in för att skriva en kommentar.