icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har nu kommit halvvägs i livet och har bestämt mig för att komma ner till min målvikt och sedan hålla den. Att andra halvan av livet inte ska behöva upptas av att gå ner i vikt, det finns annat som är roligare att syssla med. Så nu vill jag gå ner till min målvikt och sedan en gång för alla lära mig att hålla min vikt, som större delen av livet har pendlat upp och ner.
29 maj 2014 10:09
1

Juni, Juli, Augusti

Nu ser jag framemot juni, juli, augusti!

Jag har ju en rapport som jag måste skriva klart och som jag på nåt sätt inte lyckas att bli färdig med. Det är inte mycket kvar och om jag försöker titta på det lite utifrån så är det inte jättesvårt att göra klart det sista, men det känns som ett oöverstigligt berg.... men nu har jag bestämt mig för att jag ska skriva klart den idag. Den kommer inte bli perfekt, men jag orkar helt enkelt inte ha det hängande över mig längre. Så jag måste göra klart den idag, tvinga mig. Folk väntar dessutom på den.

En anledning till att jag inte fått klart den är att jag varit så himla risig de sista veckorna. Så här risig har jag inte varit på tre år. Jag trodde kanske att jag hade lärt mig hantera mina skov bättre och att det var därför jag varit piggare det sista, men nu när det slog till igen så kom jag ihåg hur illa det kan vara. Det är som en lastbil kört över mig, sen värker det från fötterna och ända ut i händerna och runt revbenen känns det som nån har satt en stor järnring och vrider åt. Och så denna trötthet. När det var som värst så kunde jag vara uppe tre-fyra timmar på förmiddagen och sen låg jag resten. Så det fick bli kortisonkur igen och då går jag upp i vikt. Men jag är i alla fall lite bättre igen.

Ett plus med att jag blev så risig är att jag bestämde mig för att igen söka läkare för att se om jag kan få en ordentlig diagnos och behandlingsplan. Reumatologen i Sverige har ju lutat åt Bechterews, men inte kunnat säga säkert. Nu har jag träffat reumatolog och immunolog härnere och de lutar också åt det. Ska göra MR och röntgen imorgon så kan jag kanske få ännu klarare besked efter det. Jag är så trött på att ha ont o vara trött, jag har ju så mycket bättre saker att göra än att ligga pall i sängen o soffan.

Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att jag inte ska ha någon press på att skriva under juni, juli, augusti. Jag ska läsa en del litteratur och gå på möten mm, men inga krav på att producera text. För när jag ska skriva behöver jag ju äta, så nu har jag tänkt mig att juni, juli, augusti bara ska gå åt till att komma i god form. Jag har laddat upp med soppor o barer så jag kan rivstarta. Tänker dock att jag inte ska äta bara soppor utan kanske soppor till frukost o lunch och sen till middag försöka äta ett nyttigt mål mat. Det är ju trevligt att kunna äta tillsammans med familj o goda vänner. Att sitta med en soppa blir ju lite trist. Då är det bättre att jag satsar på en sallad o lite protein till det. Med min karaktär (som är bristfällig minst sagt) så gäller det att planera att gå ut stenhårt, sen brukar resultatet bli mellanhårt. Fast jag har haft perioder då jag gått ner 10 kg på 15 veckor, så det är möjligt. Och när jag fyllde 40 så gick jag ner till 67 kg. Så det är målet igen. Dit är det 15 kg.

Så fullt fokus på min hälsa, vikt och välmående i tre månader. Långsamt tillbaks till träningen igen. Superkoll på maten, men ändå kunna umgås och ha trevligt med familj o vänner. Det hoppas jag på för juni, juli, augusti.

Men först så ska ju rapporten skrivas.... bara att sätta igång...

 

Gillar

Kommentarer

  • 29 maj 2014 22:41

    Tråkigt att höra att du mår så dåligt. Bra att det görs en utredning nu. Hoppas du mår bättre snart! Hoppas också att det gick bra att avsluta rapporten. Det låter bra att du fokuserar på dig själv och din hälsa nu i sommar. Pepp pepp! :)

Logga in för att skriva en kommentar.